Een Scanner Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Scanner Aansluiten
Een Scanner Aansluiten

Video: Een Scanner Aansluiten

Video: Een Scanner Aansluiten
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, Mei
Anonim

Vóór de komst van digitale fotografie was er een hausse in de aankoop van scanners in de wereld. Elke fotograaf droomde van een goede scanner. Omdat een foto zonder het origineel (film) over het algemeen als een verloren foto werd beschouwd. De scanner maakte het mogelijk om de foto te digitaliseren. Vervolgens verwerkte de fotograaf de foto, verwijderde de ruis en defecten van de foto, die de foto in de loop der jaren heeft gekregen. Later werden scanners nog belangrijker - elke student wilde het in hun huis zien. Niets was makkelijker dan een college of de toets van iemand anders scannen.

Een scanner aansluiten
Een scanner aansluiten

Het is nodig

Scanner, schijf met stuurprogramma, verbindingskabel en netwerkadapter (optioneel)

instructies:

Stap 1

Sindsdien is er nauwelijks iets veranderd aan het aansluiten van de scanner op een computer. Het belangrijkste voordeel was toen de aanwezigheid van een USB-ingang, de belangrijkste interface voor gegevensoverdracht voor scanapparaten. Nu worden scanners zowel met USB als met een poortconnector voor aansluiting geproduceerd.

Meestal vervangt een poortverbinding de USB-bus. Maar na zoveel jaren zijn de prioriteiten in de markt niet veranderd, dus tegenwoordig worden er ook scanners ontwikkeld die werken met SCSI-controllers of scanapparaten die een parallelle poort gebruiken voor hun werk.

Een scanner aansluiten
Een scanner aansluiten

Stap 2

Het is vermeldenswaard dat het probleem kan optreden als een van deze besturingssystemen op uw computer is geïnstalleerd: Micrisoft Vista of Windows XP, terwijl uw scanner alleen een parallelle poortverbinding heeft. Feit is dat bovenstaande systemen zo'n scanneraansluiting niet ondersteunen. Maar wees niet bang, want het is gemakkelijk om een geoptimaliseerd stuurprogramma voor uw scanner op internet te vinden, die ervoor zorgt dat deze volledig functioneert. Nu over de SCSI-busverbinding. Allereerst moet u zorgen voor de installatie van het stuurprogramma voor uw controller. Hiervoor is een van de vrije PCI-busslots geschikt voor u.

Een scanner aansluiten
Een scanner aansluiten

Stap 3

In het algemeen moet de installatie als volgt verlopen:

- aansluiten van de scanner op een computer en een netwerk met speciale kabels;

- het aanzetten van de computer en de scanner;

- installatie van het scannerstuurprogramma en, indien mogelijk, aanvullende software;

- scancontrole.

Aanbevolen: