Een Fax Op Een Machine Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Fax Op Een Machine Plaatsen
Een Fax Op Een Machine Plaatsen

Video: Een Fax Op Een Machine Plaatsen

Video: Een Fax Op Een Machine Plaatsen
Video: Sending a Fax Using an HP LaserJet Printer | @HPSupport 2024, April
Anonim

Met het begin van het tijdperk van de automatisering behoren de goede oude faxapparaten tot het verleden. Met Progress kunt u nu een fax verzenden zonder een apart apparaat te gebruiken. Alles kan worden geconfigureerd via de computersoftware. Als u een faxmodem hebt aangesloten, kunt u hiermee een telefoonlijnverbinding met uw computer vinden en regelmatig faxen verzenden. Indien nodig kunt u de fax in de automatische modus zetten, wat het werk op kantoor aanzienlijk zal vereenvoudigen.

Een fax op een machine plaatsen
Een fax op een machine plaatsen

Het is nodig

technische documentatie voor faxmodem

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste werk voor het verzenden en ontvangen van faxen wordt uitgevoerd door een faxmodem. Het kan intern zijn (gebruikt door werknemers van een bepaald bedrijf of een apart kantoor) en extern (geconfigureerd om met documenten uit verschillende bronnen te werken). Het installeren en configureren van een faxmodem is eenvoudig dankzij moderne technologieën.

Stap 2

Installeer eerst de faxmodem en sluit deze aan op de telefoonlijn. Stel een faxmodem in op uw computer - u moet "Start" openen en de map "Windows Faxen en scannen" in het programmagedeelte selecteren. Selecteer het tabblad Fax en vervolgens Fax maken. Als gevolg hiervan voert u de wizard Fax instellen uit, die u zal helpen bij al het nodige werk om uw nieuwe apparaat te installeren en configureren.

Stap 3

Klik in de faxconfiguratiewizard op "Verbinden met een faxmodem" en volg de instructies totdat de modem volledig is geconfigureerd. Naast een enkele faxmodem op een aparte computer, kunt u een faxserver configureren voor een bedrijfscomputernetwerk.

Stap 4

Als u verbinding moet maken met een faxserver waarop al faxmodems zijn geïnstalleerd en geconfigureerd, moet u de naam van deze computer in uw netwerk weten met het bijbehorende netwerkadres. Om een nieuwe fax toe te voegen via het pad "Start" -> "Alle programma's" -> "Windows Faxen en scannen" -> "Fax", opent u het menu "Service". Daar, in het gedeelte "Faxaccounts", selecteert u "Toevoegen" - een nieuwe account voor uw fax zal worden toegevoegd. Met behulp van de faxinstellingenwizard maakt u verbinding met de faxserver op het netwerk.

Stap 5

Automatische faxbewerking wordt ingesteld in het gedeelte "Ontvangstfaxen configureren" van het menu "Start" op het tabblad "Printers en faxapparaten". Met deze instelling stelt u de tijd in voor ontvangst van een faxsignaal en het automatisch afdrukken ervan: bijvoorbeeld na 9 keer overgaan op de telefoonlijn wordt de faxontvangst automatisch ingeschakeld. U stelt zelf de belsignaaltijd in.

Stap 6

Als u nog niet over de benodigde bestanden van uw besturingssysteem-cd voor faxen op uw computer beschikt, moet u ze daar of vanaf een andere bron kopiëren.

Aanbevolen: