Een Nummer Bellen Met De Toonmodus

Inhoudsopgave:

Een Nummer Bellen Met De Toonmodus
Een Nummer Bellen Met De Toonmodus

Video: Een Nummer Bellen Met De Toonmodus

Video: Een Nummer Bellen Met De Toonmodus
Video: Dit Gebeurt Er Als Je Je Oude Nummer Belt.. 2024, Mei
Anonim

U belde de helpdesk en hoorde een uitnodiging om de telefoon op toonmodus te zetten en vervolgens een paar nummers in deze modus te draaien. Hoe kan dit worden gedaan?

Een nummer bellen met de toonmodus
Een nummer bellen met de toonmodus

instructies:

Stap 1

Veel bedrade telefoons met drukknoppen hebben speciale schakelaars met het label "Pulse-Tone". Als u bent aangesloten op een moderne elektronische PBX die de toonmodus ondersteunt, houdt u deze schakelaar te allen tijde in de "Tone"-positie. Als u de toonmodus alleen nodig heeft bij het bellen naar informatiediensten en soortgelijke diensten, is het onhandig om deze schakelaar te gebruiken: deze zal verslijten, bovendien reageren sommige apparaten pas op een verandering van positie nadat de handset is aan- en uitgezet.

Stap 2

Bij draadloze telefoons, vooral de DECT-standaard, gebeurt hetzelfde schakelen via het menu. Maar deze methode gebruiken bij het bellen van helpdesks is ook onhandig.

Stap 3

Om deze reden, als uw telefooncentrale de toonmodus niet ondersteunt, is het beter om er tijdelijk op deze manier naar over te schakelen. Nadat u de helpdesk in pulsmodus hebt gebeld, drukt u op de knop met een asterisk. Daarna zullen alle verdere toetsaanslagen de transmissie van tonen activeren. Nadat u de hoorn heeft opgehangen, schakelt het apparaat automatisch weer over naar de pulsmodus.

Stap 4

Bij het bellen vanaf mobiele telefoons is schakelen niet nodig om tonen te verzenden. Zelfs als u ze zelf niet hoort, worden ze toch naar de abonnee verzonden. Als blijkt dat er geen reactie is op toetsaanslagen, zoek dan het item in het telefoonmenu waarmee u de DTMF-signaaloverdrachtmodus kunt inschakelen en activeren.

Stap 5

Soms is het nodig om tonen uit te zenden van vaste telefoons waarin deze modus helemaal niet aanwezig is. Zo'n apparaat kan trouwens ook een drukknop zijn, het is alleen best oud. Schakel vervolgens uw mobiele telefoon in een zodanige modus dat de tonen wanneer u op de toetsen drukt direct uit de luidspreker komen (als het apparaat een dergelijke modus heeft). Breng de luidspreker naar de microfoon van de handset van het bedrade apparaat. Nadat u de bijbehorende nummers op het toetsenbord van de mobiele telefoon hebt getypt, drukt u op de knop voor het beëindigen van de oproep zodat er geen oproep is. Er zijn ook speciale apparaten voor akoestische overdracht van DTMF-signalen - piepers.

Aanbevolen: