Xiaomi Mi TV 4A: Beoordeling Van Nieuwe Tv's Van Xiaomi

Inhoudsopgave:

Xiaomi Mi TV 4A: Beoordeling Van Nieuwe Tv's Van Xiaomi
Xiaomi Mi TV 4A: Beoordeling Van Nieuwe Tv's Van Xiaomi

Video: Xiaomi Mi TV 4A: Beoordeling Van Nieuwe Tv's Van Xiaomi

Video: Xiaomi Mi TV 4A: Beoordeling Van Nieuwe Tv's Van Xiaomi
Video: ОБЗОР ТЕЛЕВИЗОРА XIAOMI Mi TV 4A 43 – НАСТРОЙКА, ТЕСТЫ, ПРОГРАММЫ 2024, April
Anonim

Vanaf het begin tot op de dag van vandaag heeft televisie altijd een speciale plaats ingenomen in de woning van een persoon. Dit is de plek waar we in onze vrije tijd samenkomen om plezier te hebben, iets nuttigs te leren en te informeren naar wat er in de wereld gebeurt.

Voorheen was het een onaanvaardbaar genoegen voor een eenvoudige arbeider. Bedrijven die dergelijke apparatuur produceren, verbeteren voortdurend en staan klaar om hun product aan te bieden.

Mi TV 4A
Mi TV 4A

In de afgelopen jaren zijn Chinese goederen aanzienlijk gestegen in de ranglijst, wat ongeveer twintig jaar geleden niet kon worden gezegd, toen alleen de naam van het land van productie de koper walgde. De tijd is gekomen dat Japanse fabrikanten al op hun hoede zijn om te concurreren met hun Chinese tegenhangers.

Letterlijk het afgelopen jaar heeft het Chinese merk Xiaomi de consument letterlijk opgeblazen met zijn kwaliteitsproduct, dat niet alleen in China, maar over de hele wereld algemeen bekend is geworden. Bovenal is Xiaomi trots op zijn nieuwste ontwikkelingen - de tv's van de Mi TV 4A-lijn. Alle vier de modellen werden voor het eerst geïntroduceerd in het voorjaar van 2017. De verschillen tussen hen zijn niet zo groot: grootte, uitrusting en sommige functies.

Kenmerken

Om de kenmerken te begrijpen, nemen we een model met een 55-inch scherm voor analyse. Allereerst letten we op de kosten ervan. Als je de schermgrootte najaagt en naïef gelooft dat hij het is die het grootste deel van de prijs uitmaakt, dan zul je je wreed vergissen. Niet alleen zal hij niet in het appartement passen, maar je zult ook worden gemarteld om de lening te betalen. Xiaomi-vertegenwoordigers beweren dat dit het 55-inch model het meest budgettair is. De prijs van nieuwe tv's in deze lijn begon bij driehonderd dollar, die geleidelijk opliep door de groei van functionaliteit.

Beeld
Beeld

Totale afmetingen

Het is raadzaam om de schermdiagonaal te bepalen voordat u naar de winkel gaat. De diagonaal die je nodig hebt, wordt bepaald door een speciale formule. De juiste afstand om tv te kijken is het product van de schermgrootte en het getal 3. Als de kamer waar de tv is geïnstalleerd te klein is, is het onmogelijk om het hele gebied van het scherm te bedekken. En neem je een tv met een te kleine diagonaal, dan zul je naast het scherm moeten gaan zitten om de details te zien. In dit opzicht gaan goed opgeleide shoppers met een meetlint naar de winkel. Er zijn verschillende opties in de lijn van dit model. Kortom, ze verschillen in diagonaal (43, 48, 55, 65 inch).

Resolutie

De schermresolutie wordt bepaald door het aantal pixels. Hoe meer van hen, hoe beter de beeldkwaliteit. 43 en 48 inch modellen hebben Full HD resolutie (1920 * 1980). Tv's met een diagonaal van 55 en 65 inch - 4K resolutie, wat de beeldkwaliteit verdubbelt (3800*2160). Technologie met een resolutie als 4K is een echte vondst voor kunstenaars en ontwerpers, en details zijn erg belangrijk voor hen in het creatieproces. Maar het vraagt ook om relevante content, en dat is op dit moment niet zo veel. Xiaomi-tv's hebben de mogelijkheid om een van de vier schermen van verschillende bedrijven te installeren: CSOT, AUO, LG en Samsung. Zo is LG's beeldscherm snel, staat Samsung bekend om realistische kleuren. Alle schermen hebben een verbluffende kijkhoek van 178 graden, wat betekent dat een groot aantal mensen tv kan kijken zonder verlies van beeldkwaliteit.

Beeld
Beeld

Frequentiekenmerken:

Frequentie is het aantal keren dat het beeld in één seconde wordt ververst. De parameter wordt gemeten in hertz. Het maximale cijfer voor deze reeks modellen is 60 Hertz. Deze frequentie is optimaal voor het publiek. Dus als je naar de winkel komt, weet je al dat frequenties boven 60 hertz voor een tv geen invloed hebben op de prijs. Er zijn twee 6W-speakers met een revolutionair Dolby Sound-systeem. Het systeem kenmerkt zich door een dominante bas en surround sound. U kunt erop vertrouwen dat het systeem het geluidsvolume automatisch aanpast. 12 W - het zal niet erg luid zijn. Wil je krachtig geluid, dan zul je een extra subwoofer moeten aanschaffen.

Beeld
Beeld

de matrix

Dit is een speciale elektronische plaat die verantwoordelijk is voor het beeld en zich onder het scherm bevindt. Alle matrijzen, op enkele uitzonderingen na, worden vervaardigd met behulp van LED-technologie.

Draadloze poorten en protocollen

Allerlei poorten bevinden zich op het achterpaneel. Het is best handig: alles staat op één plek en je hoeft niet te zoeken. - Poort voor internetkabel. - HDMI-poorten, 2 stuks. - USB-poorten, 2 stuks. - AV-DTMI. - Audio uitgang. -Bluetooth 4.2. (Ondersteunt meerdere apparaten tegelijk). - WI-FI-ontvanger.

Het is mogelijk om een muis, toetsenbord, koptelefoon via bluetooth aan te sluiten.

Beeld
Beeld

Vulling

Binnenin bevindt zich een Amlogic T962-processor, die wordt gekenmerkt door 2 GB RAM. De hoeveelheid flashgeheugen hangt af van het tv-model (van 8 tot 32 GB), waarin het intelligente systeem zal verschillen: ondersteuning voor spraakopdrachten, sorteren van inhoud, enz.

Besturingssysteem

In de lijn van dit model is het Android-besturingssysteem geïnstalleerd. Er is echter één probleem. Als u een product in een online winkel koopt, komt het hoogstwaarschijnlijk naar u toe met Aziatische firmware. Dus wees niet gierig en haal het uit een magazijn in Rusland, waar het duurder zal zijn, maar het is al gerussificeerd. Als u besluit dat de prijs de belangrijkste factor is, moet u de verkoper vragen naar de mogelijkheid om de taal in het Russisch te veranderen.

De tv is naast de afstandsbediening ook vanaf een smartphone te bedienen. Zelfs als je de tv russificeert, kan niemand garanderen dat alles meteen duidelijk wordt. Soms zijn er problemen met het synchroniseren met de Russisch sprekende Google. Het is niet nodig om een nieuwe tv met Smart-technologie te kopen, die zal meer kosten. Een settopbox kun je altijd los meenemen. Het meest trieste is dat de tv alleen analoge tv ondersteunt.

Beeld
Beeld

Componenten

Bij levering zit het product in een dikke kartonnen doos. Binnenin vind je een tv met een scherm van de geselecteerde diagonaal, poten, een netwerkkabel, een afstandsbediening zonder batterijen. Het is gemaakt van lichtgewicht materialen (aluminium en plastic), dus zelfs een kopie van de maximale diagonaal weegt niet meer dan vijf kilogram.

Aanbevolen: