Tablet Samsung Galaxy Tab 2: Specificaties

Inhoudsopgave:

Tablet Samsung Galaxy Tab 2: Specificaties
Tablet Samsung Galaxy Tab 2: Specificaties

Video: Tablet Samsung Galaxy Tab 2: Specificaties

Video: Tablet Samsung Galaxy Tab 2: Specificaties
Video: Обзор Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (3G) 2024, Mei
Anonim

Moderne apparaten verliezen zeer snel hun relevantie door de constante verbetering van modellen. Zo werd de 7-inch tabletcomputer Sumsung Galaxy Tab 2 vervangen door een model met een 10-inch scherm. Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken en voordelen ervan.

Tablet Samsung Galaxy Tab 2: specificaties
Tablet Samsung Galaxy Tab 2: specificaties

In april 2012 presenteerde Sumsung haar nieuwe ontwikkeling - de Galaxy Tab 2 tablet met een 10,1-inch scherm. Sinds enkele jaren van zijn bestaan heeft het nieuwe apparaat al de harten van technologieliefhebbers veroverd. Laten we de belangrijkste kenmerken van de technische nieuwigheid en de belangrijkste verschillen met de vorige versie met een 7-inch scherm in meer detail bekijken.

Overzicht van de uiterlijke kenmerken van de tabletcomputer Sumsung Galaxy Tab 2

De nieuwigheid heeft een hoogte van 256,6 mm en een breedte van 175,3 mm. Op zijn beurt is de dikte van het apparaat slechts 9,7 mm. Ondanks zijn indrukwekkende formaat heeft de tablet een vrij laag gewicht, namelijk slechts 588 gram.

De kunststof grijze behuizing heeft een elegant design met duidelijke maar vloeiende contouren. Opgemerkt moet worden dat het lichaam is gemaakt van een speciaal materiaal dat een unieke tactiele sensatie geeft. Het toestel heeft volledig gladde randen en geen rechte hoeken. Dit ontwerp hielp de fabrikant af te stappen van de exacte kopie van Apple-apparaten.

Beeld
Beeld

Op de achterkant staat het logo van een fabrikant, die uitgaat van verticaal gebruik van de tabletcomputer. Aan de rechterkant van de behuizing bevinden zich alle navigatieknoppen van het apparaat - de volumeknop en de vergrendelknop. Op hun beurt zijn er aan de linkerkant van de computer: een gat voor microSD, een gat voor een simkaart. Deze uitgangen zijn gemaskeerd met een speciale klep die de functionele openingen beschermt tegen vuil en stof.

Aan de onderkant bevindt zich een aansluiting voor een oplader, die parallel dient als connector voor aansluiting op een personal computer. In hetzelfde deel van de Galaxy Tab 2 zijn luidsprekers bedekt met een speciaal gaas.

Het grootste deel van het oppervlak van de computer wordt ingenomen door het beeldscherm. Op de achterkant zit een camera.

Overzicht van het besturingssysteem van het apparaat

De Galaxy Tab 2 is gebaseerd op een 2-core TI OMAP 4430-processor, die een kloksnelheid heeft van 1 GHz. De hoeveelheid RAM is 1 GB. De fabrikant heeft twee modellen van het toestel aangekondigd. Ze verschillen alleen in de hoeveelheid ingebouwd geheugen (16 en 32 GB). Het toestel is voorzien van een slot voor geheugenkaarten micro SD, waarmee je het geheugen van het toestel uitbreidt.

De tabletcomputer heeft een besturingssysteem gebaseerd op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De ontwikkelaars zijn van mening dat hierdoor de computer een hoge technische productiviteit zal hebben. Helaas is het volume van het besturingssysteem niet groter dan 1 GB. Deze ruimte is voldoende om eenvoudig op internet te surfen of om video's te bekijken. Als je zwaardere applicaties gaat gebruiken, is het de moeite waard om een extra geheugenkaart te overwegen.

Beeld
Beeld

Voor 2012 waren dergelijke tabletspecificaties een belangrijke technische prestatie, maar tegenwoordig kun je een productiever apparaat vinden voor minder geld.

Daarnaast zullen de twee nieuwe modellen ondersteuning bieden voor 3G-netwerken. Tablet PC zal worden uitgebracht met en zonder deze functie.

Galaxy Tab 2 ondersteunt Wi-Fi, Bluetooth en USB. De nieuwste ontwikkeling is uitgerust met een GPS-systeem en GLONASS-navigatiesoftware. Daarnaast is het toestel voorzien van standaard applicaties waarmee je de tablet als personal computer kunt gebruiken.

Schermkenmerken van Samsung Galaxy Tab 2

Het scherm neemt het grootste deel van de tabletcomputer in beslag. Fabrikanten hebben op de Galaxy Tab 2 een display geïnstalleerd, dat op een PLS-matrix werkt. Deze modellen hebben zachtere kleuren en zachtere tinten. Op basis hiervan zijn er echter enkele nadelen. Het feit is dat apparaten op basis van dergelijke matrices kleuren in zonlicht uitsmeren. Daarom moeten gebruikers erop voorbereid zijn dat in de felle zon de foto's op de tabletcomputer praktisch niet van elkaar te onderscheiden zijn. Deze situatie kan alleen worden gecorrigeerd door de maximale schermhelderheid in te stellen.

Beeld
Beeld

De schermresolutie is 1024:600 pixels, wat wijst op een relatief lage beelddichtheid. Het display werkt met een multi-touch-functie, die tot tien gelijktijdige schermaanrakingen kan herkennen.

De tablet heeft een automatische lichtsensor waarmee de computer het helderheidsniveau kan aanpassen. Hoewel veel gebruikers beweren dat deze functie niet correct werkt. Het meest optimaal zou zijn om het helderheidsniveau zelf in te stellen in de handmatige modus.

Accu

Een hoog energieverbruik is erg belangrijk voor kleine modellen telefoons en tablets. Gebruikersrecensies bewijzen echter dat het tablet-apparaat een zeer hoogwaardige batterij heeft die de batterij bij actief gebruik tot 5 uur kan opladen. De fabrikant geeft in de technische specificaties de batterijcapaciteit van 4000 mAh aan. Bij gemiddelde belasting ingeschakeld, kan hij tot 24 uur werken.

Cameraspecificaties

Als we het hebben over de functionaliteit van de camera in een tabletcomputer, kan worden opgemerkt dat dit apparaat niet geschikt is voor het opnemen van video en het maken van afbeeldingen met een hoge resolutie. Fabrikanten proberen echter wanhopig de kenmerken en parameters van dit apparaat te verbeteren. Sumsung heeft een hoofdcamera van 3 megapixels, waarmee je foto's kunt maken met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Bovendien is voor het videoformaat het maximum 720 p.

Daarnaast is het toestel voorzien van een frontcamera waarmee je populaire selfies kunt maken. De resolutie is 0,3 megapixels.

Sumsung Galaxy Tab 2 Multimedia en Communicatie

Op basis van gebruikersfeedback worden beide functies op hun best gepresenteerd. De apparaatsoftware kan de meeste formaten herkennen die op dit moment bestaan.

Qua communicatie verschilt het praktisch niet van de meeste modellen op de markt. Het toestel is uitgerust met wifi, bluetooth en een gsm-module waarmee je sms'jes kunt versturen en bellen. Variaties van modellen bieden een keuze uit de 3G-functie, waarmee u verbinding kunt maken met internet

Beoordelingen van de tablet Samsung Galaxy Tab2

Reviews van de Galaxy Tab 2 zijn uitermate positief. Onder de positieve aspecten merken gebruikers op:

  • moderne uitstraling;
  • hoge bouwkwaliteit tegen een betaalbare prijs;
  • hoog volume van de batterij, waardoor u kunt werken zonder de hele dag op te laden;
  • hoge kwaliteit van communicatie;
  • brede kijkhoek door de grootte van het scherm;
  • helderheid van de foto en video;
  • snelle synchronisatie met een personal computer;
  • een groot aantal nuttige applicaties geïnstalleerd door de fabrikant.
Beeld
Beeld

Zoals alle moderne apparaten heeft de Samsung-tablet echter enkele nadelen:

  • kleine omvang van het besturingssysteem;
  • dure accessoires.

Uit al het bovenstaande kunnen we concluderen dat de sumsung tab 2 10.1 tablet een vrij multifunctioneel apparaat is dat zowel zijn voordelen als enkele nadelen heeft, maar er zijn duidelijk meer voordelen. Het apparaat wordt gebruikt door mensen die video's bekijken en op internet surfen.

Aanbevolen: