Welke Formaten Ondersteunen E-books?

Inhoudsopgave:

Welke Formaten Ondersteunen E-books?
Welke Formaten Ondersteunen E-books?

Video: Welke Formaten Ondersteunen E-books?

Video: Welke Formaten Ondersteunen E-books?
Video: E-books downloaden en lezen via de e-reader 2024, Mei
Anonim

Moderne e-books hebben een breed scala aan mogelijkheden. Hiermee kunt u niet alleen lezen, maar ook aantekeningen maken, online gaan en naar muziek luisteren. En natuurlijk ondersteunen ze een groot aantal formaten.

Welke formaten ondersteunen e-books?
Welke formaten ondersteunen e-books?

instructies:

Stap 1

TXT is een formaat dat door bijna alle e-books wordt ondersteund. Dergelijke bestanden nemen zeer weinig ruimte in beslag in het geheugen van het apparaat. Ze gaan extreem snel open. Maar ze hebben een belangrijk nadeel: het gebrek aan opmaak, opmaak, uitlijning en woordafbreking. Het lezen van boeken in dit formaat is moeilijk. Tekst die eruitziet als een plat canvas wordt slecht waargenomen.

Stap 2

Een van de handigste en meest voorkomende bestandsindelingen voor lezen op elektronische apparaten is FB2. Het ondersteunt geen genummerde lijsten, dus het is slecht geschikt voor encyclopedieën en studieboeken. Voor het lezen van poëziebundels is het ook niet de beste optie, omdat het de opmaak van gedichten door de auteur negeert. Maar het is bijna perfect voor de meeste proza. Het FB2-formaat slaat genre- en auteurinformatie op. De boeken zijn gestructureerd: er is een omslag, een onderverdeling in hoofdstukken, voetnoten, illustraties worden weergegeven.

Stap 3

Een ander populair e-bookformaat is ePub. Ondersteund door bijna alle lezers. Het is een complex van bestanden. Als u een document als archief opent, kunt u teksten, afbeeldingen, lettertypen, servicebestanden zien. Boeken zoals ePub kunnen behoorlijk complexe opmaak hebben. De bestanden bevatten metadata: de titel en taal van het document, soms - de naam van de auteur, vertaler, genre van het werk, enz.

Stap 4

Het DjVu-formaat wordt gebruikt om gescande versies van tijdschriften en boeken op te slaan. De documenten zijn strak gecomprimeerd. DjVu-bestanden zijn slecht geschikt voor het lezen van werken met readers. Het scherm van dergelijke apparaten is te klein om een normale weergave van pagina's mogelijk te maken. Oude boeken worden meestal in dit formaat verspreid.

Stap 5

PDF-bestanden zijn ook slecht leesbaar op e-books. Ze zijn erg groot, dus het duurt lang om te downloaden. Bovendien kunt u de lettergrootte niet wijzigen. Door in te zoomen op de pagina, wordt de lezer gedwongen deze in delen te bekijken.

Stap 6

RTF is een universeel formaat voor tekstdocumenten. Het is goed in gevallen waarin het op de meeste apparaten nodig is om het bestand te openen zonder conversie. Voor e-books is dit optioneel.

Stap 7

Niet alle e-books ondersteunen DOC-teksten. In de regel worden dergelijke bestanden vertaald met speciale programma's in ePub.

Stap 8

Naast tekstdocumenten kunnen sommige lezers afbeeldingen (BMP, GIF, JPEG), geluidsbestanden (MP3, WAV) openen.

Aanbevolen: