Een Knop Verbinden Met Arduino

Inhoudsopgave:

Een Knop Verbinden Met Arduino
Een Knop Verbinden Met Arduino

Video: Een Knop Verbinden Met Arduino

Video: Een Knop Verbinden Met Arduino
Video: Arduino Turorial: How to use a button with Arduino Uno 2024, Mei
Anonim

Lijkt het makkelijker dan een knop aan te sluiten? Toch zijn er ook hier valkuilen. Laten we het uitzoeken.

Tact-knop
Tact-knop

Het is nodig

  • -Arduino;
  • - tact-knop;
  • - weerstand 10 kOhm;
  • - broodplank;
  • - aansluitdraden.

instructies:

Stap 1

De knoppen zijn verschillend, maar ze hebben allemaal dezelfde functie: ze verbinden geleiders fysiek met elkaar (of verbreken ze) om elektrisch contact te maken. In het eenvoudigste geval is dit de aansluiting van twee geleiders; er zijn knoppen die meer geleiders aansluiten.

Sommige knoppen laten na het indrukken de geleiders aangesloten (vergrendelende knoppen), andere openen het circuit onmiddellijk na het loslaten (niet-vergrendelend).

Ook zijn knoppen verdeeld in normaal open en normaal gesloten. De eerste, wanneer ingedrukt, sluit het circuit, de tweede open.

Nu is het type knoppen, dat "tactknoppen" wordt genoemd, wijdverbreid gebruikt. Bars zijn niet van het woord "tact", maar eerder van het woord "tactile", tk. het drukken is goed voelbaar met uw vingers. Dit zijn knoppen die, wanneer ze worden ingedrukt, het elektrische circuit sluiten en wanneer ze worden losgelaten, openen ze.

Verschillende knoppen en hun schakelschema's
Verschillende knoppen en hun schakelschema's

Stap 2

De knop is een zeer eenvoudige en nuttige uitvinding die dient voor een betere interactie tussen mens en technologie. Maar zoals alles in de natuur is het niet perfect. Dit komt tot uiting in het feit dat wanneer u op de knop drukt en wanneer u deze loslaat, de zogenaamde. "stuiteren" ("stuiteren" in het Engels). Dit is een meervoudige wisseling van de toestand van de knop in een korte tijd (in de orde van enkele milliseconden) voordat deze een stabiele toestand aanneemt. Dit ongewenste verschijnsel treedt op bij het omschakelen van de knop door de elasticiteit van de materialen van de knop of door microvonken die ontstaan door elektrisch contact.

Je kunt het stuiteren van contacten met je eigen ogen zien met behulp van de Arduino, wat we iets later zullen doen.

Contact bounce met een druk op de knop
Contact bounce met een druk op de knop

Stap 3

Om een normaal open klokknop op de Arduino aan te sluiten, kun je de eenvoudigste manier doen: sluit een vrije geleider van de knop aan op voeding of aarde, de andere op de digitale pin van de Arduino. Maar over het algemeen is dit fout. Feit is dat op de momenten dat de knop niet gesloten is, er elektromagnetische interferentie zal optreden op de digitale uitgang van de Arduino, waardoor valse alarmen mogelijk zijn.

Om pick-up te voorkomen, is de digitale pin meestal verbonden via een weerstand die groot genoeg is (10 kΩ), ofwel met aarde of met de voeding. In het eerste geval wordt dit een "pull-up weerstandscircuit" genoemd, in het tweede geval een "pull-up weerstandscircuit". Laten we eens naar elk van hen kijken.

Diagram om een knop rechtstreeks op Arduino aan te sluiten
Diagram om een knop rechtstreeks op Arduino aan te sluiten

Stap 4

Eerst verbinden we de knop met de Arduino met behulp van een pull-up weerstandscircuit. Sluit hiervoor één contact van de knop aan op massa en het andere op digitale uitgang 2. Digitale uitgang 2 is ook via een weerstand van 10 kOhm aangesloten op de +5 V-voeding.

Pull-up weerstand circuit
Pull-up weerstand circuit

Stap 5

Laten we deze schets schrijven voor het afhandelen van knopklikken en deze uploaden naar de Arduino.

De ingebouwde LED op pin 13 brandt nu permanent totdat de knop wordt ingedrukt. Wanneer we op de knop drukken, wordt deze LAAG en gaat de LED uit.

Schets voor het verwerken van knopklikken volgens het schema met een pull-up-weerstand
Schets voor het verwerken van knopklikken volgens het schema met een pull-up-weerstand

Stap 6

Laten we nu het pull-down weerstandscircuit samenstellen. Sluit een contact van de knop aan op de +5 V voeding, het andere op digitale uitgang 2. Verbind digitale uitgang 2 via een weerstand van 10 kΩ met massa.

We zullen de schets niet veranderen.

Pull-down weerstand circuit
Pull-down weerstand circuit

Stap 7

Nu is de LED uit totdat de knop wordt ingedrukt.

Aanbevolen: