Componentakoestiek Aansluiten

Inhoudsopgave:

Componentakoestiek Aansluiten
Componentakoestiek Aansluiten

Video: Componentakoestiek Aansluiten

Video: Componentakoestiek Aansluiten
Video: Gira combinatie schakelaar-WCD 1-polig aansluiten - Elektrototaalmarkt.nl 2024, Mei
Anonim

Veel auto's in de basisconfiguratie hebben geen akoestiek, of ze zijn niet van de beste kwaliteit en worden begeleid door dreunende en achtergrondgeluiden. In dit geval zal de installatie van componentakoestiek helpen, wat niet alleen gemakkelijk uit te voeren is, maar ook niet in de portemonnee van de autoliefhebber komt.

Componentakoestiek aansluiten
Componentakoestiek aansluiten

Het is nodig

  • - set akoestiek;
  • - Schroevendraaier set;
  • - gevlochten draad;
  • - isolatieband;
  • - lijm.

instructies:

Stap 1

Verwijder de schroeven waarmee de portierbekleding is bevestigd met een schroevendraaier Torx 10. In sommige gevallen kunnen de schroeven verborgen zijn onder plastic handgrepen of worden gesluierd door de bekleding. Om het materiaal niet te beschadigen, is het raadzaam om ze allemaal te vinden.

Stap 2

Verwijder de deurbekleding. Begin in de linkerbovenhoek. Steek je vingers in de gaten en schud de bekleding een beetje zodat de doppen gemakkelijk van de deur langs de linkerrand en bovenkant afbreken, werk dan aan de rechter crème en onderkant. Het is noodzakelijk om dit heel voorzichtig te doen en uw vingers geleidelijk van de ene zuiger naar de tweede te bewegen, om niets te breken. Als de doppen per ongeluk breken, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u kunt altijd reservedoppen krijgen bij dealers van uw automerk. Plaats een zacht materiaal rond de punt van een platte schroevendraaier en verwijder de decoratieve randen op de handgrepen.

Stap 3

Schroef de standaard autoluidspreker los en verwijder deze van het podium door de connectoren los te koppelen. Wees tegelijkertijd voorzichtig met de witte standaard geluidsisolatie, aangezien deze later moeilijk terug te lijmen is.

Stap 4

Onderzoek de deur en de bekleding om te bepalen waar de crossover van de componentluidspreker moet worden geïnstalleerd. De montagemethode is individueel voor elk automodel en afhankelijk van het ontwerp. Zo heeft de Peugeot 206 geen ruimte op de deur voor de cross-over, maar wel op de behuizing, in het schuim waarvan met een administratief mes het benodigde maatgat wordt gesneden. Vet de zitting van het apparaat in met lijm en schroef deze vast met zelftappende schroeven.

Stap 5

Leid twee draden naar buiten voor verbinding. De ene is aangesloten op de crossover en de andere op de subwoofer. De laatste wordt op een normale plaats op een plastic podium geïnstalleerd met een anti-vibratietape. Schuif de bekleding terug over de deur en maak de draden recht die naar de crossover leiden. Als er extra tweeters zijn opgenomen in de set van componentenakoestiek, wordt hun locatie empirisch gekozen om het meest aangename geluid te krijgen.

Aanbevolen: