Wat Is Er Interessant Aan De LOMO-Compact Camera

Inhoudsopgave:

Wat Is Er Interessant Aan De LOMO-Compact Camera
Wat Is Er Interessant Aan De LOMO-Compact Camera

Video: Wat Is Er Interessant Aan De LOMO-Compact Camera

Video: Wat Is Er Interessant Aan De LOMO-Compact Camera
Video: ЛОМО компакт-автомат. 92 выпуск. LOMO LC-A как пользоваться. 2024, April
Anonim

Er wordt aangenomen dat de 21e eeuw de tijd is van digitale camera's met een bepaald aantal megapixels. Maar er is een zeker aantal kenners van de LOMO Compact-Avtomat filmcamera, gelanceerd in 1983. Dankzij de kwaliteiten van deze camera is er een speciale richting van amateurfotografie verschenen - lomografie.

Wat is er interessant aan de LOMO-Compact camera
Wat is er interessant aan de LOMO-Compact camera

De geschiedenis van de creatie van de LOMO Compact-Avtomat-camera

In 1981 werd de Japanse compactcamera Cosina CX-2 gepresenteerd aan de minister van Defensie van de USSR I. Kornitsky op de tentoonstelling van cinematografische apparatuur in Keulen. De minister hield van de cameraparameters. De Sovjet-ingenieurs kregen de taak om een analoog te maken. De ontwikkeling werd begeleid door Mikhail Cholomyansky en medewerkers van andere ontwerpbureaus waren constant betrokken bij de brigade, omdat ontwikkeling een prioriteit was.

De productie werd gelanceerd in 1983. De ontwikkelaars van de LOMO Compact-Avtomat-camera hebben hun eigen originele ontwerp gemaakt op basis van de Cosina CX-2-camera. De camera werd de eerste kleine camera voor huishoudelijk gebruik met een programmasluiter.

Al snel na de eerste release werd de camera echt populair in de Sovjet-Unie. Maar de LOMO Compact-Avtomat kreeg halverwege de jaren 90 echte erkenning.

Technische kenmerken van de LOMO Compact-Automatic camera

De camera behoort tot compacte kleinformaat camera's van het schaaltype. De belichting wordt automatisch geregeld in de programmamodus. Framemaat 24x36 mm. Diafragma's variëren van f/2.8 tot f/16. Dankzij de automatische belichtingsmeting van de camera is de camera altijd klaar voor gebruik. De stroombron voor de camera zijn batterijen. Fotograferen kan zowel in de automatische modus als met handmatige instellingen. Geïnstalleerde lens "Minitar-1" met een brandpuntsafstand van 32 mm. Het is de lens die zorgt voor scherptediepte, lichtafval en vervorming van het beeld.

Lomografie

De richting van amateurfotografie "lomografie" is in 1992 ontstaan in Oostenrijk, dankzij twee arme studenten. Tijdens een reis naar Praag maakten Oostenrijkse studenten foto's met een LOMO-compactcamera. Later, toen ze naar hun foto's keken, waren de jonge mensen verbaasd - de foto's bleken helder, vignetterend, interessant.

Al snel werden de 10 Golden Rules of Lomography geformuleerd, die de basis vormen van Lomography. De regels zijn eenvoudig en pretentieloos, maar perfect voor het vastleggen van de helderste en meest onverwachte momenten van het leven. Lomography onderscheidt zich door zijn levendigheid en documentair karakter. In zekere zin is dit een bijzonder kunstgenre.

Tegenwoordig worden LOMO Compact-Avtomat-camera's speciaal geproduceerd voor de International Lomographic Society. Het is een grote organisatie met minstens vijfhonderdduizend leden. De International Lomographic Society heeft haar ambassades in verschillende landen geopend. Lomografen exposeren hun werk op tentoonstellingen, organiseren speciale lomografische tours.

Meer gedetailleerde informatie over de vereniging is te vinden op de website

De gebruikte materialen foto's van de site

Aanbevolen: