Een Film Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Film Invoegen
Een Film Invoegen

Video: Een Film Invoegen

Video: Een Film Invoegen
Video: Tegels invoegen Van Calster 2024, April
Anonim

Tegenwoordig beleeft filmfotografie een wedergeboorte. Ondanks de hoge kosten van fotografisch materiaal in vergelijking met geheugenkaarten, wint klassieke fotografie veel nieuwe aanhangers. Onder beginnende fotografen zijn er ook die nog nooit een filmcamera hebben opgepakt en niet weten hoe ze er film in moeten steken.

Een film invoegen
Een film invoegen

instructies:

Stap 1

Draai de camera met de achterwand naar u toe en met het zoekeroculair omhoog. Zoek het kleine verticale venster aan de linkerkant van het deksel om de aanwezigheid van een filmcassette aan te geven. Als er geen dergelijk venster is, kijk dan naar de frameteller - de waarde moet nul zijn. Als het meer dan nul is, maar minder dan het aantal frames op de vorige film, ga dan door met fotograferen totdat alle frames zijn vastgelegd. Als de band vol is, schuift u de terugspoelhendel naar links en de band wordt automatisch teruggespoeld naar de cassette. Open bij een machine zonder motor de terugspoelknop en spoel de film met de hand terug.

Stap 2

Nadat u ervoor heeft gezorgd dat de tellerstand nul is, zoekt u de ontgrendelingshendel van het filmcompartiment op de linkerzijwand van de camera. Wanneer het deksel opengaat, verwijdert u de oude cassette, indien aanwezig. Installeer de nieuwe cassette zo dat het lipje van de film die eruit steekt het tandwiel onder het oculair van de zoeker raakt met zijn perforaties. Op oudere machines kan het nodig zijn om de film een beetje uit te trekken en vast te zetten in de opwikkelknop.

Stap 3

Sluit het deksel. In een machine met een motor moet de film automatisch één frame vooruitgaan, terwijl de sluiter tegelijkertijd wordt gespannen. Bij een apparaat zonder motor draait u voor hetzelfde doel de opwindring naar rechts totdat deze klikt. Bij oudere camera's, om terug te spoelen, trekt u tweemaal aan de hendel en gebruikt u voor het spannen van de sluiter een kleine hendel direct op de lens.

Stap 4

Schuif de lensdop om een foto te maken, hierdoor wordt de stroom automatisch ingeschakeld en wordt de flitscondensator opgeladen. Het gereed-signaal is het oplichten of knipperen van de indicator (neonlamp of LED). Bij oudere toestellen met een externe flitser zal deze aangezet moeten worden met een aparte schakelaar erop.

Stap 5

De ontspanknop bevindt zich meestal op dezelfde plaats op de body als op een digitale camera. Minder vaak is de ontgrendelingshendel direct op de lens gemonteerd. Het is veel groter dan de spanhendel van de sluiter. In het tweede geval moet u, voordat u gaat fotograferen, handmatig de scherpstelling, sluitertijd en diafragma aanpassen.

Stap 6

Spoel de film na de opname één frame vooruit en span de sluiter. De machine met de motor doet ze allebei zelf. Nadat u alle tape hebt verwijderd, spoelt u deze terug in de cassette en verwijdert u deze zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: