Hoe De Adapter Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Adapter Te Gebruiken?
Hoe De Adapter Te Gebruiken?

Video: Hoe De Adapter Te Gebruiken?

Video: Hoe De Adapter Te Gebruiken?
Video: HOE GEBRUIK JE VERLOOPSTEKKER 7 NAAR 13? VERLOOPSTEKKER 7 POLIG NAAR 13 POLIG, ADAPTER 7-13, verloop 2024, Mei
Anonim

Adapter is een polysemantisch woord dat een verscheidenheid aan accessoires voor technische apparaten aanduidt. Hoe u de adapter gebruikt, hangt af van waar deze voor bedoeld is.

Hoe de adapter te gebruiken?
Hoe de adapter te gebruiken?

instructies:

Stap 1

AC-adapter is een voedingseenheid die structureel is gecombineerd met een netstekker. De uitgangsspanning van dit apparaat moet overeenkomen met die waarvoor de belasting is ontworpen, en de maximaal toegestane uitgangsstroom mag niet lager zijn dan de stroom die door de belasting wordt verbruikt. Let ook op het type stekker en de polariteit van de spanning op de contacten. Bij cilindrische stekkers staat de polariteit vaak aangegeven op de adapter en op de belasting - ze moeten overeenkomen. Sluit zware voedingen niet rechtstreeks aan op losse stopcontacten, gebruik verlengsnoeren.

Stap 2

Als u een geheugenkaart van een bepaald formaat wilt installeren in een apparaat dat is ontworpen voor kaarten van een ander formaat, gebruikt u een adapter die bestaat uit twee connectoren die zijn verbonden door geleiders. Er zit niets elektronisch in. Tegenwoordig zijn de meest gebruikelijke adapters voor het plaatsen van Micro SD-kaarten in apparaten die zijn ontworpen voor SD-kaarten van volledige grootte. Steek de kaart in de adapter en vervolgens de adapter samen met het apparaat in het apparaat en alles werkt net als met een SD-kaart van volledige grootte.

Stap 3

Adapters voor het koppelen van verschillende soorten connectoren worden ook adapters genoemd. Zo'n accessoire is bijvoorbeeld handig voor het aansluiten van een VGA-monitor op een videokaart met een DVI-uitgang, als er analoge signalen op worden uitgevoerd. Ook kun je een geschikte adapter gebruiken om een koptelefoon met een 3,5 mm plug aan te sluiten op een apparaat met een 6, 3 mm jack of andersom. Kies de juiste adapter: voor aansluiting op de stereo-uitgang van een stereohoofdtelefoon moet deze driepolig zijn en om een monomicrofoon op een mono-ingang aan te sluiten, kan deze twee- of driepolig zijn.

Stap 4

Met stekkeradapters kunnen stekkers met dikke pinnen in stopcontacten met kleine gaatjes worden gestoken. Houd er rekening mee dat veel van hen oververhit raken bij meer dan 4 A. Gebruik ze niet met krachtige apparaten, vooral niet voor lange tijd. Houd er ook rekening mee dat het instrument niet geaard is bij gebruik van een dergelijke adapter.

Stap 5

Een adapter wordt ook wel een uitbreidingskaart genoemd die in een slot op het moederbord wordt geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn bijna alle randapparatuur geïntegreerd in het moederbord of uitgevoerd in de vorm van externe apparaten die via USB zijn aangesloten. De uitzondering zijn videoadapters, en dan alleen krachtige. Als je geen noemenswaardige GPU-prestaties nodig hebt, gebruik dan een videoadapter die in het moederbord is ingebouwd. En als u niet zonder een afzonderlijke videokaart kunt, vergeet dan niet om periodiek de preventie uit te voeren: smeer de ventilator, reinig de radiator, vervang de koelpasta.

Stap 6

Een ander type apparaat dat adapters wordt genoemd, zijn pickups. Ze zijn onderverdeeld in gitaar en bedoeld voor gebruik in draaitafels. Kies in beide gevallen de juiste ingang van de versterker voor het aansluiten van de adapter. Het moet een ingangsimpedantie hebben die dicht bij de uitgangsimpedantie van de versterker ligt en ontworpen zijn voor een amplitude die dicht bij die van de adapter ligt. Soms is ook de afstemming van de amplitude-frequentiekarakteristieken (AFC) vereist. Als er geen geschikte ingang op de versterker is, moet de signaalamplitude ofwel worden verminderd door een externe verzwakker (met een te hoge ingangsgevoeligheid), of worden verhoogd met een externe voorversterker (als de ingangsgevoeligheid onvoldoende is).

Aanbevolen: