Hoe Een Verdronken Telefoon Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verdronken Telefoon Te Herstellen
Hoe Een Verdronken Telefoon Te Herstellen

Video: Hoe Een Verdronken Telefoon Te Herstellen

Video: Hoe Een Verdronken Telefoon Te Herstellen
Video: Dit moet je doen als je telefoon in het water is gevallen - EDITIE NL 2024, Mei
Anonim

Als je mobiele telefoon in het water valt, haast je dan niet om hem daar achter te laten en achter een nieuwe aan te rennen. Als er dringende maatregelen worden genomen om het te herstellen, kan het nog vele jaren ononderbroken werken.

Hoe een verdronken telefoon te herstellen
Hoe een verdronken telefoon te herstellen

instructies:

Stap 1

Verwijder het deksel van het apparaat en koppel de batterij los. Verwijder daarna de simkaart en geheugenkaart eruit. Laat ze drogen bij kamertemperatuur, probeer in geen geval het proces te versnellen met een föhn of radiator. Als de telefoon tijdens het opladen in het water valt (deze is bijvoorbeeld in een binnenaquarium gevallen), koppelt u eerst de oplader los van het lichtnet en haalt u pas daarna het apparaat uit het water. Als de machine in het water is gevallen en is aangesloten op een computer, koppelt u de kabel los van de computer voordat u deze uit het water haalt.

Stap 2

Koop een speciale schroevendraaierset voor het demonteren van mobiele telefoons. Gewone schroevendraaiers zullen niet werken - ze zullen alleen de sleuven bederven en het zal erg moeilijk worden om het apparaat te demonteren. Dan hangt alles af van de vormfactor van de mobiele telefoon. Als het een candybar is, heeft de demontage geen speciale uitleg nodig. Als je een schuifregelaar of een clamshell voor je hebt, zorg er dan voor dat je op internet gedetailleerde en geïllustreerde instructies vindt voor het demonteren van het apparaat van dit specifieke model.

Stap 3

Als uw telefoon is blootgesteld aan zout water, spoelt u alle onderdelen behalve het scherm en de batterij af met gedestilleerd water. Voor een apparaat dat in zoet water is verdronken, kan deze stap worden overgeslagen. Plaats vervolgens alle onderdelen, ook behalve het display en de batterij, in pure alcohol (wodka is niet goed) en bewaar het daar enkele uren. Nadat je ze uit de alcohol hebt gehaald, laat je ze drogen, wat een dag duurt. Ook het gebruik van een föhn en andere verwarmingstoestellen is hier niet toegestaan.

Stap 4

Zet de telefoon in omgekeerde volgorde weer in elkaar, plaats de simkaart, geheugenkaart en batterij. Als het water zout was, is het raadzaam dit laatste te vervangen. Schakel het apparaat in en controleer de werking ervan. Tijdens de volgende maand dat u een mobiele telefoon gebruikt, weet u zeker of deze met storingen begon te werken of dat de kwaliteit van zijn werk niet is veranderd.

Aanbevolen: