Hoe Een Terrestrische Antenne Op Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Terrestrische Antenne Op Te Zetten
Hoe Een Terrestrische Antenne Op Te Zetten

Video: Hoe Een Terrestrische Antenne Op Te Zetten

Video: Hoe Een Terrestrische Antenne Op Te Zetten
Video: Installing an HDTV antenna for "Free TV" 2024, Mei
Anonim

Terrestrische antennes zijn goedkoper dan satellietantennes en hun configuratie is niet moeilijk te manipuleren. Het is voldoende om een directe zichtlijn te hebben met het zendcentrum, een hoogwaardige tv-signaalversterker en een goede tv-kabel. Op het grondgebied van ons land worden de belangrijkste kanalen van terrestrische televisie gemakkelijk ontvangen door dergelijke antennes.

Hoe een terrestrische antenne in te stellen
Hoe een terrestrische antenne in te stellen

instructies:

Stap 1

Selecteer de juiste richting naar het tv-zendcentrum en richt de antenne erop. Richt op een antenne met een smaller stralingspatroon, d.w.z. op het UHF-bereik en het kiezen van het zwakste kanaal daarin. Neem de tv-kabel met de dikste middenkern. Sluit een niveaumeter aan op een decimeterantenne en zoek tijdens het meten van het signaalniveau het maximum: voor MB1 (1-5 kanalen) - 74 dB, voor MB2 (6-12 kanalen) - 60 dB, voor UHF (21- 69 kanalen) - 50 dB. Als je geen meter hebt, maak dan een beter beeld. Een defect in het beeld kan optreden door onvoldoende signaalniveau, dan verschijnt er “sneeuw” op het scherm, of door onvoldoende hoge signaal-ruisverhouding.

Stap 2

Lijn de niveaus tussen de bereiken uit. Helaas is deze procedure praktisch onmogelijk om te doen zonder een meetinstrument. Traditioneel wordt het eerste bereik vrij sterk geaccepteerd en vaak moet een verzwakker in het circuit worden geïntroduceerd. Op de tweede band heeft kanaal 8 (Rusland) een krachtig signaal, en dit vereist meestal de installatie van een afkeurer op kanaal 8, het kan zelfs instelbaar zijn. Gebruik hetzelfde schema om het decimeterbereik te nivelleren met behulp van inkepingsfilters, in dit geval hebt u mogelijk een UHF-voorversterker nodig.

Stap 3

Sluit daarna alle kabels met voorbereide banden aan op de multibend (versterker met meerdere ingangen), waar de signalen worden opgeteld, geëgaliseerd en versterkt met behulp van de bereikregelaars tot het vereiste niveau voor voeding in het netwerk. Houd er rekening mee dat de tv 60 dB tot 90 dB nodig heeft en dat een signaal dat wordt versterkt boven 100 dB intermodulatie (overversterking) kan veroorzaken. Hierdoor verschijnen er schaduwen in het beeld wanneer het beeld van het tweede kanaal of "kruist" door één kanaal heen schijnt. Als de niveaus lager zijn, moet u de antennes veranderen in krachtigere of ze hoger plaatsen.

Aanbevolen: