Hoe Kies Je Een Weegschaal In

Hoe Kies Je Een Weegschaal In
Hoe Kies Je Een Weegschaal In

Video: Hoe Kies Je Een Weegschaal In

Video: Hoe Kies Je Een Weegschaal In
Video: Alles over Weegschaal, Ken jij alle Eigenschappen? | Sterrenbeelden 2024, Mei
Anonim

Weegschalen voor het meten van het lichaamsgewicht zijn een noodzakelijk item in elk huis, omdat het leven van een moderne stadsbewoner voortdurend gevaar loopt van fysieke inactiviteit enerzijds en de verleidingen van fastfood anderzijds. Gewichtsbeheersing is niet alleen een kwestie van schoonheid, maar ook van gezondheid, en mag niet zonder de nodige ernst worden genomen. En het kiezen van een weegschaal om deze belangrijke taak uit te voeren is ook niet eenvoudig, omdat dit ogenschijnlijk eenvoudige huishoudelijke apparaat in vele vormen en aanpassingen verkrijgbaar is.

Hoe kies je een weegschaal?
Hoe kies je een weegschaal?

Uw weegschaal gaat niet alleen over design.

  1. Elektronisch of mechanisch. Mechanische werken op basis van een veer, waarop de weegplaat inwerkt. Het belangrijkste voordeel van dit ontwerp is de lage prijs. Er zijn meer nadelen: onvoldoende nauwkeurigheid, beperkte functionaliteit. Het elektronische apparaat helpt niet alleen om het gewicht te bepalen, maar ook om weeggegevens te registreren, om de vet- en spiermassa afzonderlijk te regelen. In sommige gevallen kan een grotere mechanische sterkte een voordeel zijn van mechanica.
  2. Maximaal toegestane belasting. Elke weegschaal heeft een gewichtslimiet waarbinnen deze mag worden gebruikt. Kies een meetinstrument zodat alle gezinsleden het kunnen gebruiken. De meetfout kan ook variëren. Absoluut nauwkeurig wegen is onmogelijk en heeft geen zin. De fout van verschillende modellen varieert van 500 g voor eenvoudige modellen en tot 100 g voor de technologisch meest geavanceerde exemplaren.
  3. De geheugencapaciteit kenmerkt het aantal meetresultaten dat de elektronische weegschaal kan opslaan, evenals het aantal verschillende gebruikers dat ze kunnen bedienen. Er zijn modellen die zelfs elke gebruiker afzonderlijk kunnen herkennen. Natuurlijk, als je alleen de weegschaal gebruikt, is hun vermogen om de gegevens van tien mensen te onthouden niet van waarde voor je.
  4. Extra functies. Meestal kunnen de schalen de body mass index berekenen, waarvoor ze de lengte van de gebruiker moeten aangeven. Om spier- en vetmassa te berekenen, moet je een weegschaal kiezen die deze kan berekenen door een zwakke elektrische ontlading door het lichaam te laten gaan. De gewichtscontrolefunctie stelt de weegschaal in staat om een alarm te genereren wanneer er een significante verandering in gewicht is en om geen onnodige redenen voor alarm te geven als de gewichtsschommelingen klein zijn.

Aanbevolen: