Hoe Maak Je Een Elektronische Balans Op?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Elektronische Balans Op?
Hoe Maak Je Een Elektronische Balans Op?

Video: Hoe Maak Je Een Elektronische Balans Op?

Video: Hoe Maak Je Een Elektronische Balans Op?
Video: Monica van der Lem - Werkwijze Praktijk Lichaam en Energie in Balans 2024, Mei
Anonim

Het samenstellen van balansen in elektronische vorm is mogelijk door handmatig waarden in het rapportageformulier in te voeren via teksteditors. De vorming ervan is ook mogelijk in de programma's voor automatisering van boekhoudsystemen bij ondernemingen.

Hoe maak je een elektronische balans op?
Hoe maak je een elektronische balans op?

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Wanneer u de balans in elektronische vorm opstelt, downloadt u het rapportageformulier nr. 1 "Balans" naar uw computer en vult u de regels in met de waarden die zijn ontleend aan de resultaten van uw zakelijke transacties op de rekeningen van het bedrijf. Houd er rekening mee dat u in geen geval wijzigingen kunt aanbrengen in het rapportageformulier zelf, het formulier is vastgelegd in de wetgeving op de boekhouding in ondernemingen.

Stap 2

Let bij het samenvatten van de balans op de naleving van de belangrijkste voorwaarde voor de voorbereiding ervan: het actief moet gelijk zijn aan de verplichting. Pas de waarden in de rapportageformulieren niet aan om het meest complete beeld te krijgen van de resultaten van de activiteiten van de onderneming, aangezien op basis daarvan andere vormen van rapportage worden ingediend bij overheidsinstanties.

Stap 3

Gebruik speciale boekhoudautomatiseringsprogramma's om de balans in elektronische vorm samen te stellen, bijvoorbeeld "1C: Boekhouding". Voer de gegevens van uw bedrijf in met betrekking tot het boekhoudbeleid, het werkende rekeningschema, vul het bedrijfsjournaal in, voer de rekeningsaldi in en selecteer in het rapportagemenu een balans voor de resultaten van bedrijfsactiviteiten voor de rapportageperiode.

Stap 4

Na het opstellen van een balans in boekhoudautomatiseringsprogramma's, moet u de resultaten handmatig opnieuw controleren, vooral voor de eerste rapportageperiodes van het gebruik van deze programma's. Om periodiek de juistheid van de boekhouding te controleren, kunt u proberen de hulp in te roepen van onafhankelijke auditors om verdere boetes te voorkomen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het gebruik van geautomatiseerde boekhoudsystemen een voorafgaande training van de werknemers van het bedrijf in de aspecten van het werken met de gebruikte softwareversies veronderstelt.

Aanbevolen: