Hoe Tondeusemesjes Te Slijpen

Inhoudsopgave:

Hoe Tondeusemesjes Te Slijpen
Hoe Tondeusemesjes Te Slijpen

Video: Hoe Tondeusemesjes Te Slijpen

Video: Hoe Tondeusemesjes Te Slijpen
Video: Part 1.HOW TO SHARPEN ANY CLIPPER BLADE PROFESSIONALLY!! 2024, April
Anonim

Zelfs een onervaren kapper kan een net kapsel doen met behulp van een tondeuse. Maar alleen als het in perfecte staat is. Dit geldt vooral voor messen. Moderne machines worden vaak gemaakt met zelfslijpende messen, die alleen goed onderhouden hoeven te worden. Maar een oude machine met stilstaande mesjes kan zowel voor de kapper als voor zijn klant voor veel problemen zorgen. Misschien is het tijd om de messen te slijpen.

Hoe tondeusemesjes te slijpen
Hoe tondeusemesjes te slijpen

Het is nodig

  • - draaibank;
  • - een scherf van een spiegel;
  • - diamantpasta;
  • - schuurpapier.

instructies:

Stap 1

Bepaal of het tijd is om je messen te slijpen. Als ze in goede staat zijn, loopt de tondeuse soepel, knipt het haar gemakkelijk, pletten of scheuren het niet. Vastzittend en beschadigd haar is een teken dat het tijd is om na te denken over slijpen. Je kunt dit iets eerder doen, waarbij je merkt dat sommige haren langer zijn dan andere. Wacht niet tot de machine helemaal stopt met snijden.

Stap 2

De beste optie is om een geschikte reparatiewerkplaats te vinden, waar de messen van de tondeuse niet alleen worden geslepen, maar indien nodig ook kunnen worden vervangen. Er is daar speciale apparatuur. De messen zijn vastgezet in een speciale bankschroef en geslepen met een roterende staaf. Het proces duurt niet te lang. Daarnaast is het slijpen van hoge kwaliteit.

Stap 3

Als er geen dergelijke werkplaats in de buurt is, kunt u proberen de messen thuis te slijpen. Waarschijnlijk heb je een staaf voor het slijpen van keukenmessen. Het slijpen van afneembare tondeuses vereist meer zorg, maar het proces is in principe hetzelfde. Schuif het mes voorzichtig in twee richtingen over het blok. De rand van het mes moet volledig in contact zijn met het schurende oppervlak. Het is het gemakkelijkst om de mate van verscherping te controleren door de stapel af te snijden van een onnodig stuk natuurlijk of kunstbont.

Stap 4

Neem een stuk schuurpapier. Hoe botter de mesjes zijn, hoe groter de "huid" zou moeten zijn. Plaats het schuurpapier tussen de messen en zet de tondeuse aan. Snijd het blad in reepjes. Daarbij worden ook de messen geslepen. Deze methode is ook geschikt voor een mechanische typemachine.

Stap 5

Een stukje spiegel kan je ook helpen. Breng er een schurende pasta op aan. Veeg het mes in een cirkelvormige beweging.

Stap 6

Het is heel fijn als je een draaibank of slijper tot je beschikking hebt. In het eerste geval heb je nog een aluminium cirkel nodig met een diameter van ongeveer vijftien centimeter. Breng er diamantpasta (of een ander schuurmiddel) op aan. Bevestig het mes met een magneet. De methode is behoorlijk gevaarlijk, maar het verscherpt goed.

Aanbevolen: