Hoe Messen Op Een Tondeuse Te Slijpen

Inhoudsopgave:

Hoe Messen Op Een Tondeuse Te Slijpen
Hoe Messen Op Een Tondeuse Te Slijpen

Video: Hoe Messen Op Een Tondeuse Te Slijpen

Video: Hoe Messen Op Een Tondeuse Te Slijpen
Video: How to Sharpen Clipper Blades - Jende Industries 2024, April
Anonim

Gebruik je thuis graag een tondeuse, maar na verloop van tijd worden de mesjes bot en wordt het onhandig om te knippen? Je kunt de mesjes zelf slijpen met een tondeuse.

Hoe messen op een tondeuse te slijpen
Hoe messen op een tondeuse te slijpen

instructies:

Stap 1

Botte messen zijn gemakkelijk te herkennen. Hun messen zijn zo gerangschikt dat beide geslepen metalen vlakken, waarop de kammen zich bevinden, zeer strak tegen elkaar worden gedrukt. Een van de bladen is statisch, terwijl de andere beweegt ten opzichte van de eerste. De kammen tillen en geleiden het haar, en de mesjes snijden het af. Dit resulteert in een gelijkmatige snede van dezelfde lengte. Als de messen bot zijn, zijn er na de machine ongelijke sneden en hebben individuele haren verschillende lengtes. Dit leidt tot onaangename sensaties, omdat de machine het haar grijpt, maar niet snijdt, maar de structuur verplettert en beschadigt.

Stap 2

Messen worden meestal in werkplaatsen geslepen. Er is al het benodigde gereedschap, speciale machines, er wordt snel en efficiënt gewerkt. Na zo'n slijpbeurt zie je niet meer of het een nieuw mes is of een al gebruikt mes.

Stap 3

Voor zelfslijpen: draai de machine, verwijder de messen en veeg ze grondig af met een borstel. Slijp messen met de hand op slijpstenen. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke slijping niet van hoge kwaliteit zal zijn, waardoor je de machine lange tijd niet kunt gebruiken. Bovendien is handmatig slijpen te tijdrovend. Pas op dat u niet in het mes prikt.

Stap 4

Gebruik een speciale machine om de messen te slijpen. Zet het mes erin vast en slijp het gelijkmatig met een speciale roterende staaf. Werk heel voorzichtig, het is beter om een bril en handschoenen te dragen om uw ogen niet te beschadigen met stof. Veeg de messen na het slijpen opnieuw af, smeer ze in met speciale smeerolie of horlogeolie, zet de machine weer in elkaar.

Stap 5

Om de mesjes zo lang mogelijk scherp te houden, moet je je tondeuse goed onderhouden tijdens het gebruik. Maak na elke knipbeurt de mesjes van de afgeknipte haren schoon met een speciale borstel voor tondeuses. Het is beter als de borstelharen erop van gemiddelde hardheid zijn. Als je er geen hebt, gebruik dan een oude tandenborstel. Smeer de machine periodiek met smeerolie en bewaar op een droge plaats.

Aanbevolen: