Een Wifi-router Installeren

Inhoudsopgave:

Een Wifi-router Installeren
Een Wifi-router Installeren

Video: Een Wifi-router Installeren

Video: Een Wifi-router Installeren
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Maart
Anonim

Als u de gelukkige eigenaar bent van een laptop of netbook en u besluit internet naar uw appartement te brengen, dan is het het meest redelijk om draadloze technologieën te gebruiken. In dit geval moet u een wifi-router (router) aanschaffen.

Een wifi-router installeren
Een wifi-router installeren

Het is nodig

Wi-Fi-router, netwerkkabel

instructies:

Stap 1

Start het proces van het opzetten van uw eigen draadloze netwerk door de juiste hardware te kiezen. Feit is dat niet alle wifi-routers stabiel kunnen werken met alle soorten laptops of draadloze adapters.

Stap 2

Onderzoek de parameters van uw laptop. Bepaal de soorten gegevens- en radiocodering waarmee de draadloze adapter werkt. Koop een wifi-router met deze specificaties. Zorg ervoor dat u het zendbereik van dit apparaat controleert.

Stap 3

Sluit de internetkabel aan op de router. Hiervoor heeft het toestel een speciale WAN (internet)poort. Sluit de router met een netwerkkabel aan op een laptop of computer. Gebruik hiervoor de Ethernet (LAN) poort.

Stap 4

Open uw routerinstellingen. Om dit te doen, start u de browser en voert u het IP-adres van het apparaat in de adresbalk in. Hoogstwaarschijnlijk moet u bijvoorbeeld het adres van een volwaardige pagina registrere

Stap 5

Zoek het menu Internetinstellingen en open het. De parameters die moeten worden ingesteld om een verbinding met de server tot stand te brengen, raadpleegt u de technische ondersteuningsspecialisten van uw provider. Sla de instellingen op.

Stap 6

Ga naar het menu Draadloze instellingen. Dit menu is voor elke provider hetzelfde geconfigureerd. Bedenk en voer een naam in voor je hotspot. Zet er een wachtwoord op. Let op de items "Type radiosignaal" en "Type beveiliging". Selecteer de parameters waarmee uw laptop (of laptops) kan werken.

Stap 7

Sla de instellingen op. Zorg ervoor dat u uw wifi-router opnieuw opstart. Zorg ervoor dat de lampjes voor de netwerkverbinding en het draadloze toegangspunt branden. Koppel de laptopkabel los van het apparaat en maak verbinding met je nieuwe wifi-netwerk.

Aanbevolen: