De Printer Kalibreren

Inhoudsopgave:

De Printer Kalibreren
De Printer Kalibreren

Video: De Printer Kalibreren

Video: De Printer Kalibreren
Video: ICC-Profil zum Kalibrieren des Druckers bei drucker-kalibrieren.com | Erfahrungsbericht 2024, April
Anonim

Krijg kleurenafdrukken van de hoogste kwaliteit mogelijk. Je kunt ze natuurlijk in een donkere kamer bestellen, maar het is interessanter om zelf een foto af te drukken met de mogelijkheden van een inkjetprinter. De standaard afdrukinstellingen zijn vaak onvoorspelbaar, maar u kunt ze wijzigen om de kwaliteit van uw thuisfoto's te verbeteren.

De printer kalibreren
De printer kalibreren

Het is nodig

  • - Straalprinter;
  • - scanner;
  • - plug-in ProfilerPro;
  • - Adobe Photoshop-programma.

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat het kalibreren van een printer in de "mid-range" prijsklasse de afdrukkwaliteit zal verbeteren tot het niveau dat een technicus met hoge specificaties kan leveren. Druk een willekeurige afbeelding af met standaardparameters en vergelijk deze met de afbeelding op de monitor. Let op de rijkdom aan kleuren: als de afbeelding niet naar wens is, moet de printer worden gekalibreerd.

Stap 2

Verken de standaardinstellingen - op "gemiddelde" printers is het kleurengamma klein. Wijzig afdrukinstellingen die van invloed zijn op de kleurreproductie. Schakel automatische kleurcorrectie uit, beperk afwijkingen tot een minimum.

Stap 3

Installeer Adobe Photoshop, gebruik de ProfilerPro-plug-in. Open het programma en stel de Adobe-werkruimte in op RGB. Voer de plug-in ProfilerPro uit, zoek het overeenkomstige item in het Photoshop-menu.

Stap 4

Laad in het geopende venster de kleurentabel voor de scanner, vink het vakje op de bovenste regel aan. Open voorkeuren en schakel kleurcorrectie uit in uw scanner.

Stap 5

Druk de grafiek af, laat hem drogen en scan hem. Je krijgt een beeld met vervorming en ongelijkmatige kleurovergangen.

Stap 6

Sla de tabel op in tif-indeling, open ProfilerPro en selecteer D. Bouw vanuit de gescande afbeelding een nieuw profiel met de standaard numerieke waarden van Photoshop-kleuren. Sla de gemaakte tabel op en start het hulpprogramma opnieuw. Druk het opnieuw af, stel het opgeslagen profiel in. Het resultaat is een profiel met verbeterde kleurweergave.

Stap 7

Beoordeel de kleuronbalans van een bepaalde printer niet subjectief. Probeer eerst de cartridges te vervangen of een andere papierkwaliteit te gebruiken. In ieder geval is het kalibratieproces voor een bepaalde printer individueel.

Aanbevolen: