Hoe Maak Je Een Screenshot

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot
Hoe Maak Je Een Screenshot

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot
Video: How to Take a Screenshot on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werken op een computer, het spelen van een interessant spel, het kijken van een film of het doen van iets anders, moet de gebruiker soms een moment vanaf dat moment vastleggen.

Hoe maak je een screenshot
Hoe maak je een screenshot

instructies:

Stap 1

Dit is relatief eenvoudig te doen, maar er zijn enkele nuances om te overwegen. De eenvoudigste en, zou je kunnen zeggen, meest basale methode is om op de Prt Scr SysRq-toetsenbordtoets of Print Screen te drukken (de naam is meestal deze). Na deze actie wordt de afbeelding gekopieerd naar het klembord van Windows. En het moet al in elk programma worden geopend.

Stap 2

Als u de hoofdcomponenten van het systeem gebruikt, kan dit in een eenvoudige grafische editor Paint. Om dit te controleren, drukt u op een bepaald moment op Print Screen, kiest u wat u als afzonderlijke afbeelding wilt zien - een screenshot. Of gewoon om te kijken voor de toekomst. Open Paint - klik op het tabblad "Bewerken" en selecteer "Plakken" of druk tegelijkertijd op de toetsencombinatie Ctrl + V op het toetsenbord.

Stap 3

Afbeelding - "Screenshot" verschijnt in het programma. U kunt het op elke gewenste plaats opslaan door op het tabblad "Bestand" te klikken en "Afbeelding opslaan als" te selecteren.

Stap 4

Ook kan dit in de bekende programma's Photoshop, Word.

Voor nog meer gemak is het aan te raden om de bekende IrfanView image viewer te installeren, waarin je dergelijke afbeeldingen veel sneller kunt opslaan/openen. Alles gaat op dezelfde manier, met de toetsencombinatie Ctrl + V.

Stap 5

Maar deze methode heeft zijn nadelen. En het grootste probleem is dat je maar één afbeelding tegelijk kunt opslaan. Natuurlijk, als een persoon veel frames moet kopiëren tijdens het spelproces, of een film tegelijk moet kijken, zal de basismethode niet werken, of het zal veel ongemak veroorzaken.

Daarom heb je een speciaal programma nodig als je veel frames tegelijk moet kopiëren. Bijvoorbeeld HardCopy Pro - het maakt een speciale map aan en slaat afbeeldingen direct op nadat u op Print Screen hebt geklikt - en een onbeperkt aantal keren.

Aanbevolen: