Hoe Maak Je Een Screenshot Op IPad

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Op IPad
Hoe Maak Je Een Screenshot Op IPad

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op IPad

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op IPad
Video: How To Screenshot On iPad 8th Generation! 2024, April
Anonim

Op internet kom je voortdurend kleurrijke screenshots tegen die zijn gemaakt door gebruikers van iPad-tablets. Heb jij ook dit prachtige apparaat en wil je ook interessante shots met de wereld delen, maar weet je niet hoe? Zo eenvoudig als taart!

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je schermafbeeldingen kunt maken, kun je je voortgang in games delen met je vrienden
Als je eenmaal hebt geleerd hoe je schermafbeeldingen kunt maken, kun je je voortgang in games delen met je vrienden

Hoe maak je een screenshot op een iPad

Dus je wilt een screenshot maken van een grappig bericht, een interessant frame uit een video, een grappig personage uit een game of gewoon belangrijke informatie. Alles is heel eenvoudig.

U moet de tablet in de hand nemen en tegelijkertijd op twee knoppen drukken. De eerste knop is de knop waarop u klikt bij het minimaliseren van toepassingen. Het is de enige die zich aan de voorkant van de tablet bevindt. De tweede knop is degene die het apparaat uitschakelt. Deze bevindt zich aan de andere kant van de eerste knop, tegenover de koptelefoonaansluiting en naast de camera.

Door deze twee knoppen tegelijk in te drukken, hoor je een karakteristieke klik en wordt het scherm van de ipad een fractie van een seconde wit. Dit betekent dat de schermafbeelding klaar en gebruiksklaar is. Als je een screenshot van een film of video wilt maken, is het beter om deze te pauzeren, nadat je eerder het frame hebt vastgelegd dat je nodig hebt. In dit geval ontvangt u gegarandeerd een vooraf geplande afbeelding.

De voltooide schermafbeelding wordt opgeslagen in uw fotoalbum, samen met de foto's die zijn opgeslagen en gemaakt met de camera van uw tablet. Om toegang te krijgen, moet u op het pictogram "Foto's" klikken, dat zich standaard in de onderste rij van het iPad-tabletscherm bevindt.

Schermafbeeldingen maken op iPads is veel gemakkelijker dan op computers.

Een screenshot bewerken op iPad

U kunt de voltooide schermafbeeldingen bewerken voordat u ze verzendt of publiceert. U moet dit kader bijvoorbeeld bijsnijden om er onnodige details uit te verwijderen. Dit doe je direct in het fotoalbum. Om dit te doen, drukt u op de knop "Wijzigen", selecteert u het item "Bijsnijden", selecteert u vervolgens het gebied dat u nodig hebt en slaat u de resulterende afbeelding op.

Houd er rekening mee dat de foto niet onherroepelijk wordt bijgesneden. Als je wilt, kun je de originele schermafbeelding herstellen. Als het bijgesneden deel gevoelige informatie bevat, is het beter om een beeldbewerkingsprogramma van derden te gebruiken. Er zijn veel van dergelijke applicaties in de App Store.

Ook in iOS 7 kun je filters toepassen op afbeeldingen, inclusief schermafbeeldingen, rechtstreeks in het album. Fotoverbetering en rode-ogenfunctie zijn ook beschikbaar. Natuurlijk kun je de foto daar ook draaien.

Direct vanuit het album kun je een screenshot sturen via e-mail (als je een e-mailclient hebt ingesteld), iMessage, Facebook en Twitter.

Om de afbeelding extra te bewerken (bijvoorbeeld iets onderstrepen, omcirkelen of extra filters toepassen), moet je een applicatie gebruiken om met afbeeldingen te werken. De App Store biedt een verscheidenheid aan zowel betaalde als gratis apps.

U kunt bijvoorbeeld de gratis Aviary-toepassing gebruiken, waarmee u veel bewerkingen met afbeeldingen kunt uitvoeren - van bijsnijden en kaders toepassen tot filters toepassen en memes maken.

Aanbevolen: