Hoe Maak Je Een Screenshot Op Android

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Op Android
Hoe Maak Je Een Screenshot Op Android

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Android

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Android
Video: 3 Ways to take a screenshot on Android 2024, April
Anonim

Android-apparaten verschillen in zowel fabrikanten als besturingssysteemversies. In tegenstelling tot Apple is er helaas geen universele manier om een screenshot te maken.

Hoe maak je een screenshot op Android
Hoe maak je een screenshot op Android

Het is nodig

Android-apparaat

instructies:

Stap 1

Eerst moet u weten welke versie van Android uw apparaat gebruikt. Ga hiervoor naar de instellingen en selecteer het item "over de telefoon" of "over de tablet", in sommige gevallen "over het apparaat". De regel "Android-versie" bevat de bijbehorende informatie.

Stap 2

Als je een tablet of telefoon met Android 4.0 of hoger hebt, heb je geluk, de bijbehorende functie is in het apparaat ingebouwd. Om een screenshot te maken, moet u tegelijkertijd de schermvergrendelingsknop en de volume-omlaagtoets ingedrukt houden, die zich aan de rechterkant van het apparaat bevinden. Op sommige apparaten kun je gewoon lang op de vergrendelknop drukken totdat er een menu verschijnt, waarin mogelijk een item "maak een screenshot" staat.

Stap 3

Eigenaren van apparaten uit de serie "Samsung Galaxy", om een screenshot te maken, moet u de "back"- en "home" -toetsen ingedrukt houden.

Stap 4

Op telefoons en tablets met Android 2.3 of lager is het maken van een screenshot even puzzelen. Ten eerste is het de moeite waard om in de zoekmachine te vragen "om een screenshot + Android + apparaatnaam te maken", fabrikanten introduceren deze extra functie vaak op hun telefoons en tablets zonder het besturingssysteem te omzeilen. Ten tweede heb je hoogstwaarschijnlijk geen zogenaamde root-rechten, wat betekent dat de enige optie om een screenshot te maken is om het bijbehorende programma te downloaden van Google Play. Een paar woorden over rootrechten - dit is volledige controle over de software van uw apparaat. Helaas ontneemt het zogenaamde "rooten" garantierechten, bovendien is het nutteloos voor mensen die de instellingen van hun apparaat niet serieus willen wijzigen.

Stap 5

Er zijn een aantal applicaties op Google Play waarvoor geen root-rechten nodig zijn. Hun aantal is beperkt, ze zijn niet allemaal gratis, maar er is een kleine selectie van opties. In de regel bevatten hun namen de constructie "No Root". Meestal bieden deze applicaties aan om schermafbeeldingen te maken met behulp van de standaard sneltoets - "vergrendel het scherm + verlaag het volume".

Aanbevolen: