Een Binnenantenne Installeren

Inhoudsopgave:

Een Binnenantenne Installeren
Een Binnenantenne Installeren

Video: Een Binnenantenne Installeren

Video: Een Binnenantenne Installeren
Video: How To: Install Shark Fin Universal Antenna 2024, Mei
Anonim

De voortplanting van radiogolven in een afgesloten ruimte is heel anders dan hun voortplanting in een open ruimte. De interferentie van het magnetische veld in de kamer is meer uitgesproken. Daarom is het opzetten van een binnenantenne een arbeidsintensief en lastig proces. Bij het installeren en configureren van binnenantennes moet u aan verschillende noodzakelijke vereisten voldoen en bepaalde manipulaties uitvoeren.

Een binnenantenne installeren
Een binnenantenne installeren

instructies:

Stap 1

Installeer de binnenantenne dicht bij de tv (of direct bovenop de kast). Het is raadzaam om de antenne in de buurt van een raam of balkon te plaatsen. Dit is vooral belangrijk als de ramen uitkijken op de repeatertoren.

Stap 2

Verplaats de antenne door de kamer om de optimale locatie te vinden waar de tv het beste beeld zal weergeven. Draag de antenne langzaam en observeer de verandering in beeldkwaliteit zowel horizontaal als op en neer. Onthoud of schrijf op waar in de kamer en in welke antennepositie de beeldkwaliteit het beste was. Trek de antenne "snor" (telescopische MV-vibrators) geleidelijk uit tot een lengte waarbij een goed beeld wordt verkregen op de "meter"-kanalen. In sommige gevallen kan de lengte van de "snorharen" variëren. Selecteer ook de optimale divergentiehoek tussen de "snorharen", terwijl u de beste beeldkwaliteit bereikt.

Stap 3

Verplaats de hele antennebehuizing om de UHF-bandkanalen in het horizontale vlak af te stemmen totdat er een goed beeld op het tv-scherm verschijnt. Als de binnenantenne een versterkingsregeling heeft, past u de positie van de regeling aan om de beste beeldkwaliteit te verkrijgen. Verander de positie van de antenne in de ruimte bij het overschakelen van het ene kanaal naar het andere, indien nodig voor extra aanpassing van de beeldkwaliteit, en pas ook de positie van de "snorharen", hun uitgang en de hoek ertussen aan. Pas indien nodig de versterkingsregeling aan. Dit is natuurlijk niet erg handig, maar je moet er wel mee dealen. Vergeet niet de voeding voor actieve antennes aan te sluiten. Tegelijkertijd moet de LED op zijn lichaam oplichten.

Aanbevolen: