Hoe Videobanden Naar Schijven Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Videobanden Naar Schijven Over Te Zetten
Hoe Videobanden Naar Schijven Over Te Zetten

Video: Hoe Videobanden Naar Schijven Over Te Zetten

Video: Hoe Videobanden Naar Schijven Over Te Zetten
Video: Hoe zet je schijven over bij een Synology-NAS? Een stap voor stap migratie. 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk heeft elk huis zijn eigen familievideoarchief, dat alle belangrijke, en niet zo, momenten van het gezinsleven vastlegt. De bruiloft, de geboorte van kinderen, hun eerste stapjes, naar het eerste leerjaar gaan enzovoort worden gefilmd met een videocamera. De meeste beelden bevinden zich echter op oude VHS-videobanden die verouderd zijn. Tijdens de ontwikkeling van computers worden dergelijke cassettes volledig overbodig, omslachtig en qua gegevensopslagvolume niet te vergelijken met dvd-schijven en harde schijven. Maar natuurlijk gooit niemand ze weg, want vrijwel al het leven wordt erop gefilmd. Daarom wordt het noodzakelijk om het VHS-formaat te digitaliseren en vervolgens videomateriaal op te slaan op de harde schijf van een computer of op cd/dvd-schijven. Voor digitalisering kunt u natuurlijk terecht bij het juiste bedrijf, maar waarom geld betalen als u het zelf kunt.

Hoe videobanden naar schijven over te zetten
Hoe videobanden naar schijven over te zetten

Het is nodig

  • - video-opnamekaart of tv-tuner met ingangen voor het ontvangen van een videosignaal
  • - video Recorder
  • - videomateriaal in VHS-formaat
  • - Dvd-rw-station
  • - Nero-programma

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u een video-opnamekaart (tv-tuner) hebt en deze dienovereenkomstig instellen. In extreme gevallen voeren we de installatie uit door het bord in de computerkast te installeren en de stuurprogramma's te installeren. Misschien hebt u een externe tuner die op de USB-connector wordt aangesloten en sluit u deze vervolgens gewoon op de USB-poort aan. Vervolgens verbinden we de videorecorder met het bord. Het hangt allemaal af van het type board, dus een exacte indicatie kun je niet geven. Nadat we verbinding hebben gemaakt met het bord, installeren we de video-opnamesoftware - deze zit meestal in de bundel - of we downloaden deze van de website van de fabrikant. We zetten de videoband en het opnameprogramma aan. In de programma-interface drukken we op "start recording of" start recording, aan het einde moeten we op "stop" drukken. Nu zijn er twee opties mogelijk, het hangt allemaal af van het type software dat wordt gebruikt. De eerste is opslaan op de harde schijf, de tweede is direct opnemen op dvd-media. Het is beter om het op uw harde schijf op te slaan en eventueel videobewerking uit te voeren, een inscriptie toe te voegen, enz.

Tuner hoofdmenu
Tuner hoofdmenu

Stap 2

De volgende stap is om de video op dvd te branden met behulp van het Nero-programma. Start Nero, selecteer "Gegevens-dvd maken" of Nero Express. We volgen de instructies van het programma, selecteren het videomateriaal, het pad naar de media, drukken op "Start" en wachten tot het kopiëren naar dvd is voltooid. Het is raadzaam om een lage gegevensopnamesnelheid te kiezen, hoewel dit meer tijd kost, zal het foutloze en hoogwaardige opnamen op dvd-media opleveren. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van je familiearchief en bovendien is er meer schapruimte.

Aanbevolen: