Hoe De Stad Op Telefoonnummer Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Stad Op Telefoonnummer Te Bepalen
Hoe De Stad Op Telefoonnummer Te Bepalen

Video: Hoe De Stad Op Telefoonnummer Te Bepalen

Video: Hoe De Stad Op Telefoonnummer Te Bepalen
Video: Openr - Via je telefoonnummer 2024, April
Anonim

Het komt voor dat abonnees onbekende nummers op het display van de telefoon zien. Een eenvoudige reeks cijfers zal de niet-ingewijde weinig over iets vertellen, maar in feite is er veel nuttige informatie verborgen in de telefoonnummers, waardoor u het type oproep en zelfs de locatie van de persoon die u stoort kunt bepalen.

Hoe de stad op telefoonnummer te bepalen
Hoe de stad op telefoonnummer te bepalen

instructies:

Stap 1

Over de hele wereld is een uniforme structuur van internationale abonneenummers tot stand gebracht. De formule is Kc-ABC-abx1-x5. De maximale lengte van een internationaal nummer is beperkt tot 15 tekens. De eerste drie cijfers (Kc) geven de landcode aan. De maximale codelengte is drie cijfers. De lengte en structuur van het rijksnummer wordt toegekend door de communicatieadministratie van het land zelf. De code voor Japan is bijvoorbeeld 081, China is 086, Rusland is 7 (007), Oekraïne is 380.

Stap 2

Rekening houdend met de huidige normen, heeft het nationale nummer voor abonnees van de Russische Federatie een tiencijferig formaat met de formule: DEF-avx1x2x3x4x5 of ABC-avx1x2x3x4x5, waarbij avx1x2x3x4x5 een zonenummer is. Voor inwoners van steden die telefoonnummers van zeven cijfers hebben, zijn de laatste tekens en cijfers - abx1 - x5 - een intern stadsnummer, bijvoorbeeld: 953-9856.

Stap 3

De communicatie van het hele land is verdeeld in zones (geografisch en niet-geografisch). Elke zone heeft zijn eigen code, waardoor het mogelijk is om te bepalen van waar de oproep is gedaan. De eerste 3 cijfers worden beschouwd als netnummers ABC (geografisch gebied) en DEF (niet-geografisch). Met de nummering van geografische zones is alles eenvoudig. De code van Moskou is bijvoorbeeld 095, Petersburg is 812. Een aantal onderwerpen heeft aanvullende codes op voorraad, bijvoorbeeld Moskou - 499, regio Moskou - 498. Niet-geografische nummeringszone (DEF-code) helpt bij het organiseren van een enkele volledige nummerruimte voor bedrijfsnetwerken die door het hele land opereren of slechts een aantal onderwerpen van de federatie. DEF-codes worden federaal genoemd.

Stap 4

Om te bepalen tot welke regio een bepaalde code behoort, gaat u naar de Rostelecom-website en voert u het volledige abonneenummer of alleen de telefooncode in de zoekmachine in. Het systeem werkt ook in de omgekeerde modus: u kunt de naam van de stad (regio) invoeren en u krijgt alle codes aangeboden die aan dit onderwerp zijn toegewezen.

Stap 5

Sinds enige tijd werden telefoongidsen in grote hoeveelheden gepubliceerd, om de stad op telefoonnummer te bepalen, gebruik de gedrukte editie. Vaak staat op de schutbladen van moderne dagboeken een lijst met codes van de grootste steden als referentie-informatie. Je kunt ze ook gebruiken.

Aanbevolen: