Een Hyperlink Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Hyperlink Invoegen
Een Hyperlink Invoegen

Video: Een Hyperlink Invoegen

Video: Een Hyperlink Invoegen
Video: How to Insert a Hyperlink in a Word Document 2024, Mei
Anonim

Een hyperlink is een brug om naar een ander bestand te navigeren. Een document met hyperlinks is een hypertekstdocument. Meestal is de hyperlink gemarkeerd in kleur, vaak blauw. Dit kan een link zijn naar een bestand op uw computer of op internet.

Een hyperlink invoegen
Een hyperlink invoegen

instructies:

Stap 1

Als u de muis over de hyperlink beweegt, verandert de aanwijzer van vorm. Het verandert meestal in een hand met een uitgestrekte wijsvinger. Als u met de linkermuisknop klikt, volgt u de hyperlink. Om een hyperlink in te voegen, moet u deze eerst naar het klembord van uw computer kopiëren. Selecteer hiervoor de URL van de webpagina waarnaar u wilt linken, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "kopiëren" in het menu dat verschijnt.

Stap 2

De link wordt gekopieerd en gaat naar het klembord. Houd er rekening mee dat alleen de laatst gekopieerde informatie op het klembord wordt opgeslagen, de vorige wordt automatisch gewist.

Stap 3

Navigeer naar waar u de hyperlink wilt invoegen. Als het een Word-programma is, selecteert u daar het hoofdmenu-item "Invoegen - Hyperlink". Er verschijnt een dialoogvenster. Voer in het veld "Tekst" de tekst in die de hyperlink activeert wanneer u klikt. Klik met de rechtermuisknop in het veld "Adres" en selecteer "Plakken" in het menu dat verschijnt. Het adres van de internetbron zal verschijnen, waarnaar een hyperlink zal zijn.

Stap 4

Als u een hyperlink in een PowerPoint-document wilt invoegen, selecteert u de tekst waarvan u een hyperlink wilt maken. Selecteer het hoofdmenu-item "Invoegen - Hyperlink" of klik op de werkbalk "Standaard" op de knop "Hyperlink toevoegen". Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de relatie op tussen de tekst die u hebt geselecteerd en de webpagina waaraan u de hyperlink wilt toevoegen. Om dit te doen, plakt u de URL van het klembord in het veld "Adres".

Stap 5

In PowerPoint is het mogelijk om een link naar een andere dia in je presentatie in te voegen. Om dit te doen, klikt u in het dialoogvenster "Hyperlink toevoegen" op de knop "Plaats in het document" (de knop bevindt zich in de zijbalk "Link"). Selecteer vervolgens de dia waarnaar u een hyperlink wilt maken.

Aanbevolen: