Hoe Geld Over Te Zetten Van Kaart Naar Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Geld Over Te Zetten Van Kaart Naar Telefoon
Hoe Geld Over Te Zetten Van Kaart Naar Telefoon

Video: Hoe Geld Over Te Zetten Van Kaart Naar Telefoon

Video: Hoe Geld Over Te Zetten Van Kaart Naar Telefoon
Video: Zo zet je al je contacten over naar je nieuwe Android-toestel 2024, April
Anonim

U kunt geld overboeken van een kaart naar een telefoon via zelfbedieningsterminals of geldautomaten, met behulp van een mobiele bank of internetbankieren. Voor het gemak rusten mobiele operators hun sites uit met speciale functionaliteit. Het is gemakkelijk om een overschrijving te doen, ongeacht de naam van uw bankkaart. De enige regel is om het telefoonnummer nauwkeurig in te voeren. Anders wordt het geld een geschenk voor een andere abonnee. Alle systemen hebben verschillende beschermingsgraden.

Geld overboeken van kaart naar telefoon
Geld overboeken van kaart naar telefoon

Het is nodig

  • een computer;
  • bankpas;
  • telefoon;
  • terminal;
  • toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Maak geld over van de kaart naar de telefoon via de terminal. Elke geldautomaat is hiervoor geschikt. Steek de kaart in de ontvanger. Voer uw pincode in. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Betaling voor mobiele communicatie" of "Betalingen". In het laatste geval moet u "Internet en IP-telefonie" selecteren.

Kies uit de gepresenteerde operators degene die bij u past. Als u niet zeker bent van de juiste keuze, controleer dan de informatie bij de eigenaar van de telefoon. Moderne terminals zijn uitgerust met een autodetectiefunctie. Daarom wordt de juiste optie gemarkeerd na het invoeren van het telefoonnummer. Het blijft om het bedrag in te voeren en op de knop "Betalen" te klikken. Voer het nummer in zonder het eerste cijfer 8. Anders werkt de betaling niet

Als de dienst mobiel bankieren is aangesloten, ontvangt u een kort bericht over het overboeken van geld naar de kaart. Voor deze service wordt geen commissie in rekening gebracht. Als u op een bepaald moment een fout opmerkt in de opgegeven informatie, klikt u op de knop "Annuleren" of "Terug". Neem bij de laatste stap uw cheque. Het komt van pas als de betaling niet is gelukt, er was een systeemstoring. Neem in een dergelijke situatie contact op met de serviceafdeling. Haar nummer staat op de cheque.

Geld overmaken van kaart naar telefoon via de terminal
Geld overmaken van kaart naar telefoon via de terminal

Stap 2

Betalen via internetbankieren. Alle grote banken (Sberbank, Alfa-Bank, VTB24, Svyaznoy en enkele anderen) hebben deze service. Eerst moet je je registreren op de site. Als er wordt betaald met een Sberbank-kaart, moet u een identificatienummer en wachtwoord in de terminal verkrijgen. Bij andere financiële instellingen worden de login en het wachtwoord samen met de serviceovereenkomst verstrekt op het moment van ontvangst van de bankkaart.

Selecteer het item "Betaling voor mobiele communicatie". Vul het formulier in, vermeld het gewenste telefoonnummer, het in te vullen bedrag. In de tweede fase moet u de betaling bevestigen. Hiervoor ontvangt u een sms met een code om de handeling te bevestigen. Het duurt maar een bepaald aantal minuten. Als u gedurende deze tijd het wachtwoord niet in het daarvoor bestemde veld invoert, moet u het wachtwoord opnieuw opvragen.

Als u deze service regelmatig gebruikt, activeert u "Automatische betaling". Doe dit in uw persoonlijke account na de eerste overboeking van geld van de kaart naar de telefoon. Stel uw voorkeursopties in. De vergoeding wordt maandelijks in rekening gebracht op bepaalde data of wanneer het bedrag op de telefoon tot de minimumwaarde wordt verlaagd. De gegevens worden bewaard met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen. Met deze methode komt de geldoverdracht onmiddellijk. Banken staan geen situaties toe waarin vertragingen mogelijk zijn.

Geld overboeken van kaart naar telefoon via internetbankieren
Geld overboeken van kaart naar telefoon via internetbankieren

Stap 3

U kunt de telefoon betalen met een kaart via de website van de mobiele operator. Ga hiervoor naar de officiële pagina. Selecteer het item "Betaling met creditcard". De commissie voor een dergelijke dienst is 0%. Vul uw telefoonnummer of persoonlijk rekeningnummer in. Vul het bedrag in. De grenzen verschillen van operator tot operator. Bij MTS kunt u bijvoorbeeld minimaal 100 roebel en maximaal 15.000 roebel overmaken.

Het blijft om de kaartgegevens in te voeren: nummer, vervaldatum, naam, driecijferige CVV2 / CVC2-code die op de achterkant van het bankproduct staat. De naam is geschreven in Engelse letters zoals aangegeven op de kaart. Voor sommige sites is een e-mailadres vereist. Deze heb je nodig om een betalingsbewijs te ontvangen.

Klik vervolgens op de knop "Betalen". De bank die uw kaart heeft uitgegeven, zal het bedrag automatisch van de rekening afschrijven en naar de telecomoperator sturen. Gegevens worden via een opgeschoond kanaal overgebracht naar een geautoriseerde server. De informatie wordt versleuteld ontvangen in de Acquiring Bank en niet opgeslagen in het systeem.

Om de volgende keer makkelijker en sneller te betalen, maakt u een standaard betaalsjabloon aan of slaat u deze betaling op in een van de mappen. Bij het kiezen van deze betaalmethode wordt een eenmalig wachtwoord naar het telefoonnummer gestuurd, dat in een speciaal venster moet worden ingevoerd.

geld overmaken van kaart naar telefoon op de website van de serviceprovider
geld overmaken van kaart naar telefoon op de website van de serviceprovider

Stap 4

Er is nog een andere optie waarmee u geld van de kaart naar de telefoon kunt afschrijven. Het is geschikt voor degenen die een mobiele bank hebben aangesloten. Als je één kaart hebt gekoppeld aan je mobiele bank, stuur dan een bericht naar het verkorte nummer dat in de overeenkomst staat vermeld met het bedrag dat op je rekening moet worden gestort. Het geld wordt direct bijgeschreven en het is niet nodig om de betaling te bevestigen.

Als er meerdere kaarten tegelijk aan één telefoonnummer zijn gekoppeld, stuur dan een bericht naar het verkorte nummer met het betalingsbedrag en de laatste 4 cijfers van de kaart. Tussen beide moet een spatie worden ingevoegd.

Als u de telefoon van iemand anders wilt opwaarderen met uw kaart, moet u het bericht "Tel 9xxxx sssss" sturen, waarbij x het telefoonnummer is, s het bedrag van de overboeking. Een dergelijke dienst kan worden gebruikt voor elke bankcliënt die een sms-notificatieservice heeft geactiveerd. Geld overmaken via een mobiele bank is handig omdat u hiermee transacties kunt uitvoeren zonder geldautomaten of computers.

geld overboeken van kaart naar telefoon met behulp van een mobiele bank
geld overboeken van kaart naar telefoon met behulp van een mobiele bank

Stap 5

De service voor het overboeken van geld van kaart naar telefoon wordt ook aangeboden door sommige elektronische portemonnees. Als u een Qiwi-portemonnee, "Yandex-geld", op de site heeft, selecteert u het item "Betalen". Als er geen Qiwi-portemonnee is, wordt deze automatisch aangemaakt bij het invullen van de formuliervelden. Om de autorisatie te bevestigen, voert u uw portemonnee-wachtwoord in, een eenmalige code uit een sms-bericht. Kies uit de betaalmethoden "Bankkaart". Het blijft om op de knop "Betalen" te drukken. De servicecommissie varieert van 0 tot 0,75%, afhankelijk van de operator. Als je je bankkaart aan je portemonnee koppelt, hoef je het nummer de volgende keer niet meer in te voeren.

Op de website van de operator kunt u de betaling "Yandex Money" kiezen. Autorisatie in het systeem vindt plaats na het kiezen van een betaalmethode. Het blijft om de bankkaartoptie te kiezen en de instructies te volgen. Het geld wordt binnen enkele minuten afgeschreven en zonder commissie bijgeschreven.

Aanbevolen: