Een Webcam Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Webcam Gebruiken
Een Webcam Gebruiken

Video: Een Webcam Gebruiken

Video: Een Webcam Gebruiken
Video: ZO kan jij je TELEFOON als WEBCAM gebruiken! (2021) | Uitleg | TechTime 2024, Mei
Anonim

Als je fotografie op een webcam al onder de knie hebt en je zoekt er een ander gebruik voor, naast een soort spiegel, waar je je voor kunt opkrullen en je make-up kunt corrigeren, dan vind je in dit artikel nog wat meer handige tips over hoe u uw webcam gebruikt op internet.

Een webcam gebruiken
Een webcam gebruiken

instructies:

Stap 1

Gebruik je webcam om video's op te nemen. Als je Linux gebruikt, is de gemakkelijkste manier om dit te doen mencoder te gebruiken, die bij het mplayer-pakket wordt geleverd. Medcoder kan invoer ontvangen van een webcam met behulp van de Video4Linux-driver en deze vervolgens opslaan in een niet-gecomprimeerd AVI-bestand. Gebruik de opdracht om AVI op te nemen met een resolutie van 320x240:

mencoder tv: // -tv driver = v4l: breedte = 320: hoogte = 240: apparaat = / dev / video0 -nosound -ovc lavc -o wcrecording.avi

Als je de GUI wilt gebruiken om video op te nemen, gebruik dan de Video4Linux Grab. Hiermee kunt u gegevens van uw webcam in realtime coderen in DivX- en XviD-bestanden.

Stap 2

Gebruik je webcam om een video-uitzending te maken. U kunt dit doen als u de Apache-webserver hebt geïnstalleerd. Gebruik webcam-server om een uitzending te maken.

Stap 3

U kunt uw webcam gebruiken als videomailtool. Gewoonlijk hebben alle mailservers de functie om videobestanden aan berichten toe te voegen. Neem een verhaal, felicitatie of een ander videobericht op en voeg het bestand toe aan de hoofdtekst van de brief voordat u deze verzendt. Onthoud dat alle e-maildiensten beperkingen hebben op de grootte van de bestanden die u kunt verzenden.

Stap 4

Gebruik een camera voor videogesprekken. De aanwezigheid van een webcam en een constante stabiele internettoegang kunnen u de mogelijkheid bieden om via verschillende programma's videogesprekken te voeren. De meest populaire van deze programma's is Skype. Hiermee kun je overal ter wereld gratis videogesprekken voeren.

Stap 5

U kunt van uw webcam een beveiligingssysteem voor uw huis maken. Met behulp van speciale programma's (bijvoorbeeld ZoneMinder) houd je je huis realtime in de gaten. Op zo'n programma kunnen in één keer meerdere camera's worden aangesloten om een overzicht te geven over het gehele gebied van het object. Je kunt de camera ook als bewegingsmelder gebruiken.

Stap 6

Met een programma genaamd Chees en een webcam kun je veel plezier hebben. Gebruik het om je gezicht op de meest ongelooflijke manier te veranderen en jezelf en je vrienden op te vrolijken. Je kunt in dit programma niet alleen met video werken, maar ook met statische afbeeldingen.

Stap 7

Er zijn veel manieren om een webcam te gebruiken, het is een zeer veelzijdig en handig ding. Misschien vind je er zelf een paar. Ik wens je succes!

Aanbevolen: