Smart TV Aansluiten

Smart TV Aansluiten
Smart TV Aansluiten

Video: Smart TV Aansluiten

Video: Smart TV Aansluiten
Video: Smart tv - Tips en uitleg (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Moderne tv's met Smart TV-functie zijn weer een stap in de richting van één informatieruimte. Moderne technologieën maken het mogelijk om alle elektronica in huis te combineren in één netwerk. Dit geldt vooral voor computers, smartphones, tablets en tv's. Dankzij Smart TV wordt het mogelijk om video's van internet rechtstreeks vanaf de tv te bekijken, te bellen via Skype en verschillende applicaties te gebruiken.

Smart TV aansluiten
Smart TV aansluiten

Ten eerste, om te begrijpen hoe u Smart TV kunt aansluiten, moet u beslissen welk schema u gaat doen. Als het appartement slechts één computer heeft, is de tv er rechtstreeks op aangesloten. Als er meerdere apparaten op een netwerk moeten worden aangesloten, is een router vereist.

De verbinding kan zowel bedraad als draadloos worden gemaakt. De laatste methode heeft meer de voorkeur, omdat: het is niet nodig om het appartement te verstrengelen met een netwerk van draden. Maar als het huis moet worden gerenoveerd, dan is het beter om te zorgen voor een verborgen aanleg van een bekabeld netwerk, want het is nog steeds betrouwbaarder en werkt op hogere snelheden. Als de tv geen ingebouwde Wi-Fi-module heeft, kan een draadloze verbinding tot stand worden gebracht met behulp van een externe adapter die in de USB-poort is geïnstalleerd.

Om de tv aan te sluiten op een openbaar netwerk, moet u speciale programma's gebruiken die op uw computer moeten worden geïnstalleerd. Ze kunnen meestal worden gedownload van de website van de fabrikant. Nadat het programma is geïnstalleerd en actief is, biedt het aan om de verbinding stap voor stap te configureren.

Tijdens de installatie moet de tv zijn ingeschakeld en via een kabel of via Wi-Fi op de computer zijn aangesloten. Bij het opzetten dient u alle instructies van het programma op te volgen. Tijdens deze periode kan het nodig zijn om de geïnstalleerde antivirus en firewall uit te schakelen als ze melden dat het programma of de verbinding wordt geblokkeerd. Wanneer dergelijke berichten verschijnen, moet u op de knop "Regel maken" klikken waarmee dit programma toegang krijgt tot het netwerk.

Nadat de configuratie is voltooid, geeft het programma alle apparaten op hetzelfde netwerk weer en meldt het dat de configuratie is voltooid. Als u problemen ondervindt bij het aansluiten van Smart TV, kunt u het beste contact opnemen met de technische ondersteuning van de fabrikant. Ze beantwoorden meestal heel snel alle vragen die zich voordoen. Maar in de regel komen ze niet voor. Gebruik en geniet daarom van de televisie van de toekomst.

Aanbevolen: