Hoe Gebruik Je Een E-book

Hoe Gebruik Je Een E-book
Hoe Gebruik Je Een E-book

Video: Hoe Gebruik Je Een E-book

Video: Hoe Gebruik Je Een E-book
Video: Hoe download je een e-book op je e-reader? 2024, April
Anonim

Elektronische of digitale boeken worden tegenwoordig steeds populairder. Zo'n boek is een compact apparaat voor het weergeven van elektronische tekst, het neemt weinig ruimte in beslag en biedt tegelijkertijd een enorme hoeveelheid informatie. Iedereen die de technieken van het werken met een personal computer al onder de knie heeft, kan het e-book leren gebruiken.

Hoe gebruik je een e-book
Hoe gebruik je een e-book

Maak het apparaat klaar voor gebruik. Om dit te doen, laadt u het e-book op door het met een USB-kabel op een oplader of computer aan te sluiten. Als u het boek voor het eerst gebruikt, laadt u de batterij voor de eerste keer binnen 10-12 uur op. Plaats een SD-kaart in de daarvoor bestemde sleuf. Bestudeer de instructies voor het e-book om de bedieningsfuncties te begrijpen.

Nadat de batterij volledig is opgeladen, schakelt u het apparaat in door op de aan/uit-knop te drukken en deze 1-2 seconden ingedrukt te houden. Na het laden ziet u het hoofdmenu op het scherm, waarin de beschikbare boeken in de bibliotheek worden weergegeven. Voor snelle toegang tot recent bekeken boeken, plaatst u de cursor op een ervan met de knoppen Omhoog, Omlaag en OK.

Als je nieuwe boeken aan het apparaat wilt toevoegen, sluit je het boek met een USB-kabel aan op je computer. Het interne geheugen van het apparaat en de SD-kaart verschijnen op de computer als twee nieuwe schijven. Kopieer met Windows Verkenner de gewenste boeken naar de juiste map op uw apparaat of SD-kaart. In de regel kunt u met e-books tekstbestanden van de meest voorkomende formaten lezen: fb2, txt, doc, pdf, rtf, html, djvu en enkele andere.

Het proces van het lezen van een e-book omvat het omslaan van pagina's. Om naar de volgende pagina te gaan, drukt u op de bovenste omslagknop; als u terug wilt gaan, drukt u op de onderste knop. Veel modellen hebben een ingebouwde mogelijkheid om knoppen naar wens opnieuw toe te wijzen. Voor het gemak van het gebruik van het apparaat kunt u ook de lettergrootte wijzigen in het gedeelte "Instellingen".

Terwijl u het e-book leest, kunt u bladwijzers maken door het juiste item in het menu te selecteren. Indien nodig kunt u later de gemaakte bladwijzers raadplegen om interessante passages in het boek opnieuw te lezen. Om een overbodige bladwijzer te verwijderen, selecteert u deze in de lijst op de bladwijzerbalk en klikt u op de knop "Verwijderen".

Gebruik de zoekfunctie om snel afzonderlijke woorden of combinaties van woorden te vinden. Op het scherm zie je een toetsenbord waarmee je het gewenste woord of zinsdeel kunt invoeren. Na het invoeren wordt de zoekmodus ingeschakeld en worden de gevonden woorden gemarkeerd in de tekst. Houd er rekening mee dat de zoekmodus in sommige e-books niet beschikbaar is voor djvu-bestanden.

Naarmate u vertrouwd raakt met de mogelijkheden van het e-book, leert u hoe u de meest comfortabele parameters voor het lezen kunt kiezen: lettertype, grootte, regelafstand, margebreedte. De meeste modellen bieden ook de mogelijkheid om de positie van de tekst op het scherm te wijzigen, afhankelijk van de richting van het boek. Na verloop van tijd zult u merken dat het digitale boek erg handig en gemakkelijk te gebruiken is.

Aanbevolen: