Films Kijken In HD-kwaliteit

Inhoudsopgave:

Films Kijken In HD-kwaliteit
Films Kijken In HD-kwaliteit

Video: Films Kijken In HD-kwaliteit

Video: Films Kijken In HD-kwaliteit
Video: 8K Wildlife of Kgalagadi Transfrontier Park, South Africa - Part #2 2024, Mei
Anonim

HD is in de strikte zin van het woord niet eens een videoformaat, maar een kenmerk van beeldkwaliteit. Hoe het ook zij, zo'n merkteken wordt steeds belangrijker voor kenners van thuisbezichtiging, tk. kunt u genieten van uw favoriete film in full colour en high definition.

Films kijken in HD-kwaliteit
Films kijken in HD-kwaliteit

instructies:

Stap 1

HD-video neemt veel geheugen in beslag. Video van hoge kwaliteit past niet op gewone dvd-media en om de distributie te vergemakkelijken, worden twee jonge formaten gebruikt - HD-dvd en Blue-Ray. De tweede is om vele redenen tegenwoordig het populairst en wordt als de belangrijkste beschouwd. Om een blauwe schijf te bekijken, moet u een geschikte speler of pc-station aanschaffen. een gewone dvd-rom zal de taak niet aankunnen. Er is echter altijd een mogelijkheid om video's van internet te downloaden, dan wordt de kwaliteit alleen beperkt door het volume van uw harde schijf (in de enorme hoeveelheid torrent-trackers kunt u bijvoorbeeld de trilogie "The Lord of the Rings" vinden " met een grootte van 242 GB.)

Stap 2

Controleer de prestaties van uw computer. Hoe vreemd het ook mag klinken, niet elke pc zal HD-video kunnen afspelen. Allereerst speelt de processor hier een rol en in de tweede plaats de videokaart. Met voldoende kwaliteit van beide componenten wordt de video stabiel en zonder vertraging afgespeeld, maar als het vermogen niet genoeg is, is kijken onmogelijk - je ziet alleen een vreselijk "vertragende" diavoorstelling.

Stap 3

Installeer Blue-Ray Player op uw pc. Om de originele blauwe schijf op een computer af te spelen, hebt u niet alleen een station nodig, maar ook een programma dat het verwerkingsalgoritme al in het systeem implementeert: als u niet over de juiste software beschikt, ziet u alles wat u ziet wanneer u de schijf opent is een onbegrijpelijke verzameling mappen en bestanden. U vindt de speler die u nodig heeft op internet of op de cd die bij de speler is geleverd.

Stap 4

Om het beeld volledig weer te geven, heb je een breedbeeldmonitor nodig. Natuurlijk kun je overal HD kijken, als de apparatuur het toelaat, maar de essentie van "high definition video" is juist dat het geen kwaliteit verliest wanneer het op een groot scherm wordt afgespeeld. Daarom is het hebben van een monitor met een diagonaal van 21 inch of meer een redelijke vereiste voor een gebruiker die wil genieten van video's van hoge kwaliteit.

Aanbevolen: