Meerdere Tv's Op één Aansluiten

Inhoudsopgave:

Meerdere Tv's Op één Aansluiten
Meerdere Tv's Op één Aansluiten

Video: Meerdere Tv's Op één Aansluiten

Video: Meerdere Tv's Op één Aansluiten
Video: Internet en TV, Meerdere TV's? 2024, April
Anonim

Heb je maar één kabel, maar meerdere tv's, dan is dit geen probleem. U kunt een beetje bedrog gebruiken om één signaal naar meerdere ontvangers te sturen.

Meerdere tv's op één aansluiten
Meerdere tv's op één aansluiten

instructies:

Stap 1

Schaf een speciale splitter aan om meerdere tv's op één kabel aan te sluiten. Een splitter is een soort T-stuk dat een coaxkabel splitst. Onderzoek de splitter. Aan de ene kant heeft het maar één nest, aan de andere kant - meerdere. Steek de kabel rechtstreeks in die ene aansluiting. Steek in andere gevallen de voorbereide draden met geschikte connectoren in om ze op tv's aan te sluiten. U kunt deze draden zelf maken of kopen bij elke elektronicawinkel.

Stap 2

Schaf een extra splitter aan als u de ontvanger gebruikt om toegang te krijgen tot satellietzenders. Let op welk kanaal wordt gebruikt om de receiver op de tv aan te sluiten. Om meerdere tv's op één kabel aan te sluiten, heb je een splitter met VGA- of DVI-aansluitingen nodig. Ze zijn nu heel gewoon, dus het zal niet moeilijk zijn om zo'n apparaat aan te schaffen. Sluit, net als in het vorige geval, de originele kabel aan op de ingang van de splitter en vanaf de uitgangen lopen draden met de juiste connectoren voor het aansluiten van tv's.

Stap 3

Gebruik indien nodig adapters. De DVI-, VGA- en HDMI-poorten kunnen door middel van speciale adapters met elkaar worden verbonden. Koop ze in de vereiste hoeveelheid en wissel van poort. Houd er rekening mee dat het gebruik van adapters de signaalkwaliteit aanzienlijk zal verminderen.

Stap 4

Vergeet ook niet dat als je twee tv's op dezelfde kabel aansluit, hetzelfde kanaal op beide tv's wordt weergegeven. U kunt de bovengenoemde splitters ook gebruiken om tv's op de grafische kaartconnector van uw pc aan te sluiten. Net als in het vorige geval zullen beide tv's hetzelfde signaal ontvangen.

Stap 5

Als u verschillende zenders op verschillende tv's wilt bekijken, doet u het volgende. Sluit een coaxkabel van een conventionele antenne aan op elk tv-toestel in een van de connectoren. Sluit in de andere de kabel aan die uit de splitter volgt. Indien nodig kunt u de ontvangstmodi van de antenne-/ontvangerkanalen omschakelen.

Aanbevolen: