Meerdere Tv's Op één Kabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Meerdere Tv's Op één Kabel Aansluiten
Meerdere Tv's Op één Kabel Aansluiten

Video: Meerdere Tv's Op één Kabel Aansluiten

Video: Meerdere Tv's Op één Kabel Aansluiten
Video: Hoe je tv/coax aansluiting maken. 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om meerdere tv's op één kabel aan te sluiten. De implementatie ervan hangt af van het type signaalontvangst dat u gebruikt. Op dit moment zijn de meest voorkomende signalen satelliet en kabel.

Meerdere tv's op één kabel aansluiten
Meerdere tv's op één kabel aansluiten

Het is nodig

Scherp mes, tang, adapters

instructies:

Stap 1

Om meerdere tv's op je kabel-tv aan te sluiten, moet je een paar stappen volgen. Eerst moet u een splitter aanschaffen - dit is een apparaat dat tot taak heeft een signaal naar verschillende uitgangen te distribueren. Lijkt op een T-stuk voor stopcontacten, alleen voor coaxkabel.

Stap 2

Met behulp van gereedschap verbinden we de hoofdkabel met het T-stuk en vervolgens de kabel van de tv's naar de splitter. Alle ingangen moeten goed worden vastgeklemd met een tang, aangezien de signaalkwaliteit hiervan afhangt. Nadat het werk is gedaan, ontvangen we een signaal op alle tv's, terwijl je op elk van hen verschillende kanalen tegelijkertijd kunt bekijken.

Stap 3

De tweede methode behoort tot het aansluiten van televisies op satelliettelevisie. Alles is hier veel gecompliceerder dan bij een kabelsignaal. Kortom, u zult moeten bepalen hoe de ontvanger op uw tv is aangesloten. Op dit moment zijn er verschillende soorten connectoren voor aansluiting. De meest populaire poorten zijn VGA, DVI en HDMI. Ze zijn allemaal verschillend en u kunt een VGA-kabel niet rechtstreeks op de HDMI-poort aansluiten.

Stap 4

Mogelijk moet u adapters kopen om verbinding te maken, omdat de splitters die u nodig hebt alleen bestaan met VGA- en DVI-poorten. Opgemerkt moet worden dat het gebruik van adapters de kwaliteit van de beeld- en geluidsoverdracht aanzienlijk vermindert.

Stap 5

Om deze handeling vanaf het gereedschap uit te voeren, heeft u hetzelfde mes en dezelfde tang nodig. Als er twee of meer tv's zijn aangesloten op één satelliet-tv-kabel, geven alle tv's hetzelfde kanaal weer.

Stap 6

De beste manier in dit geval is om een speciale ontvanger te bestellen die alle aangesloten tv's van verschillende kanalen voorziet.

Aanbevolen: