Hoe De Geheugenkaart Van Je Telefoon Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugenkaart Van Je Telefoon Te Formatteren
Hoe De Geheugenkaart Van Je Telefoon Te Formatteren

Video: Hoe De Geheugenkaart Van Je Telefoon Te Formatteren

Video: Hoe De Geheugenkaart Van Je Telefoon Te Formatteren
Video: How to format a Memory card, delete all files 2024, April
Anonim

Bij het gebruik van de telefoon hebben veel mensen te maken met een probleem als geheugenoverloop. Er wordt verschillende muziek naar de telefoon gedownload, foto's en video's worden verwijderd, foto's worden gemaakt. Sommige mensen gebruiken de geheugenkaart van de telefoon als een draagbare flashdrive. Dit alles leidt ertoe dat vroeg of laat de geheugenkaart vol raakt en moet worden schoongemaakt. Dit kan natuurlijk handmatig worden gedaan door onnodige of vervelende afbeeldingen en muziek te verwijderen, maar dit proces is lang. De beste manier is om de geheugenkaart van je telefoon te formatteren.

Hoe de geheugenkaart van je telefoon te formatteren
Hoe de geheugenkaart van je telefoon te formatteren

Het is nodig

  • - telefoon geheugenkaart;
  • -computer of laptop;
  • -adapter voor de kaart.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat er geen belangrijke en waardevolle informatie op de geheugenkaart van de telefoon staat die u gaat formatteren, aangezien alle bestanden op de kaart na het formatteren verdwijnen. Als de benodigde bestanden op de kaart staan, zet u deze via bluetooth of USB-poort over naar een computer of laptop. Controleer of u alle benodigde bestanden hebt opgeslagen en zet vervolgens uw telefoon uit.

Stap 2

Verwijder de geheugenkaart uit de telefoon en plaats deze in de adapter, die in een speciale sleuf op de computer moet worden gestoken. Klik in het Windows-menu op "Deze computer" en wacht tot het geheugenkaartpictogram op uw computer verschijnt. Selecteer vervolgens de map van de aangesloten geheugenkaart. Zoek en selecteer met de rechtermuisknop in het kaartmenu de functie "formatteren". De computer zal een vraag stellen ter bevestiging van de geselecteerde functie. Bevestig uw beslissing door op de knop "OK" te klikken, waarna het formatteringsproces begint.

Stap 3

U kunt de kaart ook formatteren zonder een computer te gebruiken. Ga hiervoor naar de telefooninstellingen en zoek het menu van je telefoongeheugenkaart. Gewoonlijk wordt dit menu "geheugenkaart" of "Mediakaart" genoemd. Klik op "opties" en selecteer "formatteren" uit de lijst met voorgestelde functies die mogelijk zijn met de kaart. Bevestig uw keuze en wacht tot het einde van het proces. De kaart is nu geformatteerd en klaar voor gebruik.

Aanbevolen: