Hoe Een Telefoon Te Vinden Op Imei-code

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telefoon Te Vinden Op Imei-code
Hoe Een Telefoon Te Vinden Op Imei-code

Video: Hoe Een Telefoon Te Vinden Op Imei-code

Video: Hoe Een Telefoon Te Vinden Op Imei-code
Video: How to Track Stolen Phone? IMEI Tracking? Find IMEI of Stolen Phone? What to do? 2024, April
Anonim

Als uw mobiele telefoon wordt gestolen, kan de zoekprocedure worden vereenvoudigd door de IMEI-code van uw apparaat. Dit is een uniek 15-cijferig nummer dat tijdens het productieproces wordt toegekend en dat wordt gelezen door de apparatuur van de mobiele operator telkens wanneer de telefoon wordt ingeschakeld.

Hoe een telefoon te vinden op imei-code
Hoe een telefoon te vinden op imei-code

Het is nodig

  • - IMEI-code van je telefoon;
  • - documenten aan de telefoon;
  • - een verklaring bij de politie

instructies:

Stap 1

Blokkeer de simkaart van je telefoon niet meteen. Er is een kleine kans dat er na de diefstal gebeld wordt, dit kan rechtshandhavingsinstanties helpen bij het onderzoek van de zaak. Maar in het geval dat er een behoorlijk bedrag op de rekening staat of je een postpaid tarief gebruikt, is het toch beter om de simkaart te blokkeren en daarna te herstellen.

Stap 2

Als je er niet voor hebt gezorgd om de IMEI van tevoren te achterhalen en op te schrijven (hiervoor moet je * # 06 # bellen), kun je de fabriekscode vinden op de verpakking van je telefoon. Zelfs als een aanvaller de simkaart vervangt, kan de mobiele operator de gestolen telefoon lokaliseren en de politie de details van de nieuwe eigenaar geven. Houd er rekening mee dat de code op de verpakking soms niet overeenkomt met het echte fabriekstelefoonnummer. Hun verificatie moet worden uitgevoerd op het moment van aankoop van het apparaat.

Stap 3

Zorg ervoor dat u aangifte doet bij de politie over de diefstal van uw telefoon. Het aanvraagformulier is niet gereguleerd. Geef uw volledige naam, adres, telefoonnummer, IMEI van de gestolen telefoon op, vergeet niet om documenten aan de telefoon te verstrekken. Sta erop dat de politie een IMEI-opzoekverzoek stuurt naar het mobiele telefoonbedrijf dat je hebt gebruikt.

Stap 4

Geef samen met de applicatie de politie een afdruk van de oproepen vanaf de datum waarop de telefoon verloren is gegaan. Neem hiervoor contact op met het servicecentrum van uw mobiele provider. Als de simkaart op u is geregistreerd, is uw paspoort vereist om een dergelijke procedure te bieden. Er zijn kosten verbonden aan het afdrukken van oproepen, maar er is een klein bedrag vereist.

Stap 5

Als u wilt, kunt u informatie over de gestolen telefoon op de juiste netwerkbronnen plaatsen. Bijvoorbeeld hier: https://ukralitelefon.ru/blacklist/ Er zijn andere sites met zwarte lijsten van de IMEI van gestolen telefoons, u kunt ze vinden door de bijbehorende zoekopdracht in een zoekmachine te typen, bijvoorbeeld: "Zwarte lijst van gestolen telefoons ".

Aanbevolen: