Een Mobiele Provider Identificeren Op Telefoonnummer

Inhoudsopgave:

Een Mobiele Provider Identificeren Op Telefoonnummer
Een Mobiele Provider Identificeren Op Telefoonnummer

Video: Een Mobiele Provider Identificeren Op Telefoonnummer

Video: Een Mobiele Provider Identificeren Op Telefoonnummer
Video: Mobiel Nummer Traceren ★★★ Hoe Te Sporen Een Mobiele Telefoon En Zien Waar Ze Zijn 2024, April
Anonim

Soms zijn er situaties waarin u de mobiele operator op telefoonnummer moet identificeren. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van oproepen van een onbekend nummer om de regio van de beller te bepalen, of om alleen binnen het netwerk te communiceren met een klein bedrag op de balans.

Een mobiele provider identificeren op telefoonnummer
Een mobiele provider identificeren op telefoonnummer

instructies:

Stap 1

De eerste drie cijfers van een telefoonnummer, de internationale codetekens niet meegerekend, worden de DEF-code genoemd. Voor het nummer + 7-901-765-43-21 is dit bijvoorbeeld de reeks 901. Elke operator krijgt een of meer DEF-codes toegewezen voor abonneediensten. Ook kan één DEF-code door meerdere operators worden gebruikt.

Stap 2

De eenvoudigste manier om de mobiele operator te identificeren aan de hand van het telefoonnummer, opgenomen in de "grote drie". Voor hen zijn de volgende overeenkomsten relevant: - DEF-codes van 910 tot 919 en van 980 tot 989 zijn toegewezen aan "MTS"; - 903, 905, 906, 909 en van 960 tot 968 zijn toegewezen aan Beeline; - Codes van 920 tot 928, 930 tot 938 en delen 929 en 997.

Stap 3

Voor andere GSM-operators worden DEF-codes 900, 902, 904, 908, 940 toegewezen, van 950 tot 953, 955, 956. CDMA-operators worden toegewezen om 901 en 907 te gebruiken. DEF-code 954 wordt gebruikt door operators die satellietcommunicatie aanbieden.

Stap 4

Het lijkt mogelijk om een van de “Grote Drie” operators onafhankelijk te identificeren op telefoonnummer. Het bepalen van de rest is moeilijk, dus hiervoor kunnen speciale online diensten of programma's worden gebruikt.

Stap 5

Er zijn voldoende sites op internet die de mogelijkheid bieden om een operator aan de hand van een telefoonnummer te identificeren. Het principe van hun werk is hetzelfde, ze verschillen alleen in het ontwerp van de voorgestelde interface. Daarnaast tonen sommige diensten de regio van de gewenste abonnee op de kaart. Voorbeelden van dergelijke sites kunnen zijn: - https://ismska.ru/whois/;– https://sbinfo.ru/operator.php;– https://teleum.ru/help/codes/operator;– etc.

Stap 6

Een andere optie is het gebruik van gespecialiseerde software. Ze hebben een ingebouwde DEF-codebasis waarmee u de mobiele operator uniek kunt identificeren. Voorbeelden van dergelijke programma's zijn: - PhoneWizard (java-applicatie voor mobiele telefoons); - "Operators of Russia" (java-applicatie voor mobiele telefoons, versie voor pc); - "Mobiele operators" (versie voor pc).

Aanbevolen: