Een Mobiele Provider Kiezen Mobile

Inhoudsopgave:

Een Mobiele Provider Kiezen Mobile
Een Mobiele Provider Kiezen Mobile

Video: Een Mobiele Provider Kiezen Mobile

Video: Een Mobiele Provider Kiezen Mobile
Video: Mobiele Abonnementen - Kooptips (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Mobiele communicatie is al lang een vertrouwd kenmerk van het leven geworden, niet alleen voor de stedelingen, maar ook voor de dorpelingen. Het gemak kan nauwelijks worden overschat, maar voor een comfortabel gebruik van mobiele communicatiediensten is het noodzakelijk om de juiste operator te kiezen.

Een mobiele provider kiezen mobile
Een mobiele provider kiezen mobile

Het is nodig

informatie over tarieven voor mobiele diensten

instructies:

Stap 1

De keuze voor een mobiele provider hangt grotendeels af van waar je woont. Terwijl stedelingen kunnen kiezen uit verschillende bedrijven die mobiele diensten aanbieden, hebben plattelandsbewoners er vaak maar één beschikbaar. In het laatste geval is het niet langer een kwestie van het vinden van een geschikte operator, maar van het kiezen van het meest geschikte tarief van de enige beschikbare mobiele serviceprovider.

Stap 2

Als er meerdere operators voor je beschikbaar zijn, dan is een van de belangrijke selectiecriteria informatie over welke operatoren je familie, vrienden, kennissen gebruiken. Gesprekken binnen het netwerk zijn veel goedkoper dan bellen naar telefoons van andere mobiele operators, dus het kiezen van hetzelfde mobiele bedrijf bespaart u veel geld.

Stap 3

Het tweede belangrijke punt zijn de kosten van de geleverde diensten - in het bijzonder de kosten van een minuut gesprek. Houd er rekening mee dat geadverteerde services vaak niet waar zijn, dus de werkelijke kosten per minuut gesprek kunnen hoger zijn dan beloofd. Ga voor een nauwkeurige kennismaking met de tarieven naar de regionale sites van de operators en verdiep je zorgvuldig in alle details. De belangrijkste informatie staat vaak in de kleinste lettertjes.

Stap 4

Heel vaak onderhandelen mobiele operators over de minimale kosten van een minuut gesprek door verbinding te maken met een extra service, die zelf wordt betaald. In dat geval wordt er elke dag een bepaald bedrag van je afgeschreven, ook als je je telefoon niet gebruikt. Het is belangrijk om uw werkelijke maandelijkse belvolume correct in te schatten en te berekenen welke optie voor u het meest winstgevend is - met of zonder extra betaalde diensten die de kosten van een minuut gesprek verlagen.

Stap 5

Als u een mobiele telefoon gebruikt en toegang wilt tot internet, let dan op de kosten van internetverkeer. Het is goedkoper om verschillende tarieven te gebruiken en dus ook verschillende simkaarten voor bellen en internet. Om in het netwerk te werken, is het handig om een USB-modem en een van de geschikte tarieven te gebruiken, bijvoorbeeld van Megafon.

Stap 6

Let bij het kopen van een simkaart op de diensten die automatisch worden gekoppeld. Je hebt ze misschien helemaal niet nodig, maar je wordt er wel regelmatig voor in rekening gebracht. Heel vaak merkt de abonnee gewoon niet dat een paar roebels per dag worden opgenomen, maar een behoorlijk bedrag wordt in een maand verzameld. In het bijzonder heeft "MTC" last van dergelijke diensten.

Stap 7

De kwaliteit van communicatie voor de meeste operators is meestal op een redelijk hoog niveau, daarom heeft het praktisch geen invloed op de keuze. Maar de mogelijkheid om serviceondersteuning aan te vragen is nogal een belangrijk punt. Met name het Autoinformer-systeem, dat al geruime tijd door Megafon wordt gebruikt, is erg onhandig. In plaats van simpelweg een nummer te kiezen en een interessante vraag te stellen, moet de abonnee tijd besteden aan het invoeren van verschillende nummers en is er geen garantie dat hij de informatie vindt die hij nodig heeft.

Stap 8

Na alle voor- en nadelen van de voor u beschikbare diensten te hebben geanalyseerd, kiest u de mobiele operator die bij u past en sluit u het meest optimale tarief voor u aan. In dit geval krijgt u de beste verhouding tussen kwaliteit en kosten van de mobiele communicatie die u gebruikt.

Aanbevolen: