Hoe Luidsprekers Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Te Kiezen
Hoe Luidsprekers Te Kiezen

Video: Hoe Luidsprekers Te Kiezen

Video: Hoe Luidsprekers Te Kiezen
Video: Speakers #1: "Welke luidspreker moet ik kopen?" 2024, April
Anonim

Audioluidsprekers bepalen de algehele geluidskwaliteit van uw systeem. De belangrijkste factoren bij het kiezen ervan zijn persoonlijke voorkeur, het type en de stereocomponenten die u gaat gebruiken.

Hoe luidsprekers te kiezen
Hoe luidsprekers te kiezen

instructies:

Stap 1

Geluidskwaliteit is een heel persoonlijk oordeel, zoals auto's, eten of wijn. Wanneer je luidsprekers koopt, luister dan naar verschillende modellen met bekende muziek. De geluidskwaliteit moet natuurlijk zijn en de toonhoogte en toonkwaliteit moeten in evenwicht zijn.

Stap 2

Er zijn veel soorten luidsprekers: vloerstaand, stereo, surround en mono. Uw keuze moet gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur.

Vloerstaande systemen hebben de beste algehele surround sound.

Monosystemen zijn zeer kleine luidsprekers die worden gebruikt met een subwoofer en veel minder ruimte innemen.

Het "Surround Sound System" heeft een goed geluid en is cirkelvormig, wat betekent dat je je betrokken voelt bij het geluid.

Stap 3

Houd er rekening mee dat de luidsprekers moeten worden afgestemd op een versterker of ontvanger met het juiste geluidsvermogen. Fabrikanten specificeren meestal het bereik van een versterker die nodig is om een luidspreker goed van stroom te voorzien. Audioluidsprekers kunnen bijvoorbeeld een bereik van 30-100 watt uitgangsvermogen nodig hebben, en alleen onder deze voorwaarde zullen ze goed werken. U kunt deze specificatie als richtlijn gebruiken.

Stap 4

Het is de moeite waard om dit te controleren voordat u een luidspreker koopt. Als het systeem een basreflex heeft, die verantwoordelijk is voor een hoogwaardige weergave van lage frequenties, dek deze dan af. Het basgeluid moet aanzienlijk worden verminderd. Als de basreflex niet werkt of een significante fout heeft, zullen er geen geluidsveranderingen zijn, wat betekent dat de afspeelkwaliteit aanzienlijk "lam" zal zijn.

Stap 5

Let op de subwoofer. Het volume en de diepte van het geluid hangen ervan af. Bij een toonhoogte van 20-30 Hz begint een goed werkende speaker te trillen.

Stap 6

Veel belangrijker bij audiospeakers is een midrange-speaker, die verantwoordelijk is voor het ruimtelijk vullen met geluid. Bij het testen en evalueren is het de moeite waard om te experimenteren met de reproductie van verschillende muziekinstrumenten. Wat je ook aanzet, het geluid moet altijd natuurlijk zijn.

Stap 7

Maar het is gebruikelijk om de tweeter te controleren bij klassieke muziek. Bedek het met je hand, net als de woofer. Als het geluid "binnengaat", is alles in orde.

Aanbevolen: