E-boeken: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

E-boeken: Voor- En Nadelen
E-boeken: Voor- En Nadelen

Video: E-boeken: Voor- En Nadelen

Video: E-boeken: Voor- En Nadelen
Video: De voor- en nadelen van een e-reader | Adorable Books 2024, Mei
Anonim

Nieuwerwetse uitvinding - elektronische boeken. Misschien hebben ze meer positieve eigenschappen dan negatieve. Maar er zijn ook genoeg significante nadelen. Hun kwetsbaarheid bijvoorbeeld.

E-books: voor- en nadelen
E-books: voor- en nadelen

Sinds de tijd dat elektronische boeken verschenen, is de vraag steeds meer besproken: wat zou de voorkeur moeten hebben - gewone papieren edities of hun elektronische tegenhangers? Veel traditieliefhebbers wijzen op de voordelen van papieren boeken, maar de meesten zijn van mening dat e-books handiger en veelzijdiger zijn.

Voordelen van e-boeken

E-books hebben hun voordelen. Milieuvriendelijkheid is een van de belangrijkste voordelen. Voor hun productie is het niet nodig om bomen te vernietigen, wat de bosbronnen enorm ondermijnt.

Bij het kopen van een e-book opent er een venster in de enorme wereld van alle literatuur van de mensheid, die is gemaakt, en bij het kopen van een papieren boek kun je alleen een bepaalde tekst krijgen.

De mogelijkheid om tekst op een manier op te maken die voor de gebruiker het handigst is, is aantrekkelijk. Gewone boeken storen ons vaak met hun afdrukkwaliteit, grootte en type lettertype of papierkleur.

Een ander pluspunt is de draagbaarheid. Het e-book bevat de teksten van duizenden en duizenden folio's - dit is ongeveer 250 g. Ongetwijfeld zal zo'n compact boek veel minder ruimte in beslag nemen in je tas dan een gewoon boek.

Ik ben blij met de mogelijkheid om de inhoud te herstellen: als plotseling alle tekst die erin was opgeslagen verdwijnt, kan het boek opnieuw worden gedownload.

Geen verlichting nodig - zijn eigen achtergrondverlichting maakt het mogelijk om e-books te lezen, zelfs in volledige duisternis, wat niet het geval is met conventionele boeken.

E-books hebben een verbeterd systeem waarmee u aantekeningen kunt maken in de kantlijn, bladwijzers kunt instellen en ook tekst kunt markeren. Je hebt geen potlood nodig om een boek te markeren. Met een simpele handbeweging kan tekst duidelijk worden gemarkeerd en met het aanraaktoetsenbord kan een leesbare handtekening worden gezet. Bovendien zijn de bladwijzers in het e-book veilig en kunnen ze er op geen enkele manier uitvallen.

Nadelen van e-boeken

Naast de voordelen hebben e-books de volgende nadelen. Kleine weerstand tegen invloeden van buitenaf - stof, vocht, evenals onzorgvuldige behandeling maken het boek erg kwetsbaar. Lezen tijdens het eten is bijvoorbeeld een veel voorkomende gewoonte voor veel mensen. En het morsen van soep of thee op het apparaat is in de meeste gevallen een fatale vergissing.

E-books zijn duur: van 9 tot 12 duizend roebel, hoewel deze prijs elk jaar daalt.

Bij het lezen van een e-book kan een persoon de onvergelijkbare geur van een papieren editie niet voelen, hij kan geen plezier beleven aan het aanraken van de pagina's van een boek, of het geluid horen van het omslaan ervan.

Een belangrijk nadeel is de afhankelijkheid van de batterijlading. De batterijlading gaat meestal enkele maanden mee, maar op een gegeven moment zal deze toch opraken.

Aanbevolen: