Zo Kies Je Eenvoudig Een LED-lamp Voor In Huis

Zo Kies Je Eenvoudig Een LED-lamp Voor In Huis
Zo Kies Je Eenvoudig Een LED-lamp Voor In Huis

Video: Zo Kies Je Eenvoudig Een LED-lamp Voor In Huis

Video: Zo Kies Je Eenvoudig Een LED-lamp Voor In Huis
Video: Choosing the Right Light Bulb - Step 1 The Right Fit | GE Lighting 2024, Mei
Anonim

Van alle mogelijke soorten lampen onderscheiden experts LED als de meest economische. Maar als je de verkeerde LED-lamp kiest, zul je in ieder geval last hebben van kunstlicht.

Zo kies je eenvoudig een LED-lamp voor in huis
Zo kies je eenvoudig een LED-lamp voor in huis

Op welke kenmerken van een LED-lamp moet je letten bij de aanschaf?

  1. Basistype. Dit is al lang een bekend criterium. Als het type kap verkeerd is gekozen, kun je de lamp natuurlijk niet in het armatuur bevestigen.
  2. De meeste kroonluchters, schansen, tafellampen, staande lampen gebruiken lampen met een E27-voet. Als je niet zeker weet of je deze eigenschap kent, kom dan gewoon met een oude gloeilamp naar de winkel en vraag de verkoper wat voor soort voet deze heeft.
  3. Macht. Ja, we herinneren het ons allemaal - hoe meer het lampvermogen (voor gloeilampen is het bijvoorbeeld 40, 60, 75, 100 W), hoe helderder het schijnt. LED-lampen hebben een ander werkingsprincipe dan gloeilampen, daarom is hun vermogen anders. Laat u niet intimideren door kleine getallen (bijv. 7, 10 W). De meeste fabrikanten geven aan met welke waarden voor gloeilampen hun producten overeenkomen. De equivalente vermogenswaarden kunnen enigszins verschillen van fabrikant tot fabrikant.
  4. Kleurrijke temperatuur. Dit is ook een belangrijk kenmerk. Lampen die licht van koude tinten uitstralen, kunnen het best worden gebruikt in kantoren of niet-residentiële gebouwen, omdat de meeste consumenten opmerken dat het niet erg comfortabel is om lang in een kamer te blijven die door een dergelijke lamp wordt verlicht. Het is beter om een lamp te kiezen waarvan de verpakking aangeeft dat het licht warm is. Focus op de volgende getallen: een lamp met een kleurtemperatuur van ongeveer 2700 - 3000K zal warm (geelachtig) licht hebben, 4000 K ziet er voor de meesten wit uit, maar lampen met een kleurtemperatuur van 5000 K en hoger moeten zeker alleen worden gebruikt voor een voorraadkast, enz.
  5. De richting van de lichtstroom. Tot nu toe vind je veel modellen lampen met een niet al te grote verlichtingshoek. Het gebruik van zo'n lamp is misschien niet erg comfortabel als je hem in een schans, een kroonluchter schroeft, maar in dit geval volstaat het om je te concentreren op de individuele smaak.
  6. Garantieperiode. In dit geval kan er maar één advies zijn: hoe langer deze periode, hoe beter.

Houd er rekening mee dat veel modellen LED-lampen mogelijk niet compatibel zijn met dimmers die op uw huishoudelijke stroomvoorziening zijn aangesloten. Er kunnen ook problemen zijn als er een indicatie-LED in de schakelaar zit.

Aanbevolen: