Hoe Kies Je Een Oplaadbare Batterij?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Oplaadbare Batterij?
Hoe Kies Je Een Oplaadbare Batterij?

Video: Hoe Kies Je Een Oplaadbare Batterij?

Video: Hoe Kies Je Een Oplaadbare Batterij?
Video: 🧪 Oplaadbare batterijen - 6 vwo Scheikunde uitleg Nova 9.5 Chemie 16.3 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden oplaadbare batterijen niet alleen in de auto-industrie gebruikt, ze zijn te vinden in bijna elk compact apparaat: radio, radio, mp3-speler, digitale camera, enz. Om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het noodzakelijk om de juiste keuze te maken voor deze batterij.

Hoe kies je een oplaadbare batterij?
Hoe kies je een oplaadbare batterij?

Noodzakelijk

Batterijen, oplader

instructies:

Stap 1

De meeste compacte apparaten gebruiken 2 vormen van oplaadbare batterijen: "vinger" en "kleine vinger". Dergelijke namen voor de batterijen zijn niet toevallig verschenen, de ene batterij is qua grootte vergelijkbaar met de wijsvinger, de andere batterij is vergelijkbaar met de pink (kleiner dan de vorige). Hoogstwaarschijnlijk hebt u ze gezien, maar hechtte u geen belang aan deze formulieren. De reikwijdte van "vinger"- en "kleinevinger"-batterijen is niet beperkt tot huishoudelijke apparaten.

Stap 2

Als u ooit geïnteresseerd bent geweest in dergelijke batterijen, valt het u op dat de prijzen voor deze batterijen veel hoger zijn dan de prijzen voor standaardbatterijen. Wat is het verschil? De oplaadbare batterijen kunnen worden hergebruikt, d.w.z. opladen met een speciaal apparaat. Zo is de levensduur van oplaadbare batterijen meerdere malen langer, waardoor de prijzen voor deze batterijen zo hoog zijn.

Stap 3

Let bij het kiezen van oplaadbare batterijen niet alleen op de capaciteit van de batterijen, maar ook op het type batterij. Er zijn nikkel-cadmium-batterijen (Ni-Cd) en nikkel-metaalhydride-batterijen (Ni-Mh). Het eerste type batterij kan bij elke temperatuur goed werken, maar de capaciteit van dergelijke batterijen is meestal vrij laag. Aan de andere kant hebben metaalhydridebatterijen een hogere capaciteit, maar zijn ze gevoelig voor temperatuurveranderingen. Daarom is het noodzakelijk om de batterij te kiezen afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen.

Stap 4

Hierboven werd gezegd over de lader, zonder deze is de permanente levensduur van de batterijen onmogelijk. Meestal wordt de oplader geleverd met batterijen (als er meer dan 2 zijn), maar deze kan ook worden gekocht. Bij het kiezen van een oplader zijn er ook subtiliteiten. Als u bijvoorbeeld oplaadbare batterijen van Duracell gebruikt, zoek dan naar een oplader van hetzelfde merk. Koop geen goedkope apparaten voor het opladen van batterijen, ze zijn niet uitgerust met beveiligingssystemen voor stroomuitval wanneer volledig opgeladen en het apparaat loskoppelen wanneer de batterijen snel opwarmen.

Aanbevolen: