Diensten Aanbieden Via De Telefoon

Inhoudsopgave:

Diensten Aanbieden Via De Telefoon
Diensten Aanbieden Via De Telefoon

Video: Diensten Aanbieden Via De Telefoon

Video: Diensten Aanbieden Via De Telefoon
Video: Portland Webinar - Firmtel 2024, April
Anonim

Om diensten via de telefoon succesvol aan te bieden en te verkopen, is het niet alleen nodig om de tekst uit het hoofd te kennen, maar ook om het gesprek met de klant meesterlijk in goede banen te leiden. Als je een paar regels volgt om met klanten te communiceren, zullen de meeste negatieve gesprekspartners gemakkelijk de rangen van fans van je bedrijf worden.

Diensten aanbieden via de telefoon
Diensten aanbieden via de telefoon

Het is nodig

Individuele onderhandelingsstrategie, aangename stem, vooraf voorbereide tekst van uw bericht

instructies:

Stap 1

Neem meer tijd om te oefenen. Alleen oefenen helpt u immers om maximaal vertrouwen te krijgen in uw overtuigingskracht. Het biedt de mogelijkheid om de angst voor een onbekende consument te overwinnen. De eerste en basisregel is actieve oefening.

Stap 2

Om te leren hoe u diensten op de juiste manier kunt aanbieden of telefonisch kunt verkopen, moet u een individuele optie kiezen voor het voeren van een gesprek met een klant, dat wil zeggen uw eigen communicatietechniek vinden. Het is het beste als het volledig individueel is. Om vandaag op elk gebied succes te behalen, hoeft u niet te handelen volgens de sjablonen van iemand anders, maar uw eigen strategie te ontwikkelen. Alle mensen zijn individueel en nemen de wereld om hen heen anders waar.

Stap 3

Train je stem en communicatiestijl. Een aangename, ietwat lage stem roept meer sympathie op dan een hoge en schelle stem. Je moet informatie helder en duidelijk overbrengen in de oren van de klant. Probeer "parasitaire woorden" die de meeste managers graag gebruiken volledig uit de communicatie te verwijderen. Onthoud dat je de cliënt niet wilt onderbreken, ook al weet je al wat hij wil vragen. Beantwoord de gestelde vragen bevestigend en zelfverzekerd. Onthoud dat het prettiger is om het eens te zijn met een positieve stem dan om ruzie te maken. Beginners moeten hun dialoog van tevoren samenstellen en opschrijven op papier of een computer. Maak een spiekbriefje voor jezelf. In geen geval, wanneer u met een klant praat, wordt het niet aanbevolen om een volledig uit het hoofd geleerde tekst te gebruiken. Het is het beste om de algemene logica van de vooraf geschreven tekst te volgen.

Stap 4

U moet alles weten over de aangeboden service. Onthoud de basiszinnen zodat je tijdens het uitspreken al nadenkt over de volgende zin die je gaat uitspreken. Je moet alle antwoorden op de vragen weten. Vooral de lastige.

Stap 5

Volg de volgorde. Het is niet nodig om de klant te overladen met onnodige informatie. Verspil geen kostbare tijd aan lange beschrijvingen van de voordelen van uw service. U moet informatie mooi en in een uiterst beknopte vorm overbrengen. Onthoud dat het doel van het eerste gesprek is om de felbegeerde toestemming te krijgen om persoonlijk meer informatie over de service te kunnen geven.

Stap 6

Verwijder buitensporige volharding en opdringerigheid uit uw arsenaal aan persoonlijke kwaliteiten. Als uw klant diensten begint te weigeren, probeer dan een beetje afstand te nemen van het onderwerp van het hoofdgesprek. Wees flexibel in je communicatie. Dit zal de cliënt helpen om een beetje afgeleid te worden en uit zijn beschermende modus te komen.

Aanbevolen: