Hoe Te Printen Op Karton?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Printen Op Karton?
Hoe Te Printen Op Karton?

Video: Hoe Te Printen Op Karton?

Video: Hoe Te Printen Op Karton?
Video: Foto op hout of steen afdrukken - Zo doe je dat heel simpel zelf! 2024, April
Anonim

Vaak is er behoefte om iets op karton te printen. Afhankelijk van het werkvolume en het papierformaat wordt ofwel een printer ofwel een digitale drukmachine gebruikt.

Hoe te printen op karton?
Hoe te printen op karton?

Het is nodig

  • - inkjet- of laserprinter;
  • - karton;
  • - digitale typemachine.

instructies:

Stap 1

Als u op kantoor of thuis op karton wilt afdrukken, koopt u een inkjet- of laserprinter met de meest directe papierbaan. Bij een dergelijke printer moeten de opvang- en laadbakken in lijn liggen met de horizontale belading van het vel. Dit is nodig omdat het karton door zijn stijfheid niet buigt en bovendien gemakkelijk vervormt. Meestal kan de printer een vel karton met een dikte van maximaal 3 mm gebruiken.

Stap 2

Voordat u aan het werk gaat, moet u de mogelijkheden van het apparaat evalueren, in de instructies overwegen met welk dichtheidsbereik het werkt. Als er een laserprinter beschikbaar is, moet u in de instellingen "afdrukken op karton" instellen en de bovenste papierlade gebruiken. Als u dit niet doet, ontstaan er zwarte strepen op de pagina.

Stap 3

U moet begrijpen dat gewone printers niet zijn ontworpen om met karton te werken, en zelfs als het u lukt een dicht vel vast te houden, het met uw handen te helpen en er een afbeelding op te krijgen, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot een storing van de apparaat, om nog maar te zwijgen van het feit dat de verf droog zal zijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat geen enkel budgetmodel kan werken met karton en dik papier.

Stap 4

Als er behoefte is aan grootformaat bedrukking op karton, gebruik dan een digitale drukmachine. Dergelijke diensten worden doorgaans geleverd door drukkerijen. Volgens de drukmethode zijn de machines onderverdeeld in digitaal en offset digitaal, naast vellen- en rotatiemachines. Beide machines werken met karton. Dankzij nieuwe technologieën kunnen veel van de handmatige stappen die inherent zijn aan conventionele printprocessen worden vermeden.

Stap 5

Het hele drukproces in een digitale machine is computergestuurd. Dit vergroot de mogelijkheden van de machines aanzienlijk. Het is mogelijk om tijdens het drukken van de oplage zo vaak als nodig wijzigingen aan te brengen, waarbij ten minste elk exemplaar wordt gewijzigd; mogelijkheid tot spoeddruk en proefdruk. Digitale machines gebruiken de laserprintmethode.

Stap 6

Om af te drukken, moet u de nodige parameters instellen, papier laden en het proces starten. Moderne digitale machines bieden een hoge kwaliteit en snelheid van afdrukken.

Aanbevolen: