Hoe Advertenties Op Android Te Verwijderen

Hoe Advertenties Op Android Te Verwijderen
Hoe Advertenties Op Android Te Verwijderen

Video: Hoe Advertenties Op Android Te Verwijderen

Video: Hoe Advertenties Op Android Te Verwijderen
Video: Cookies verwijderen op je Android-smartphone: zo doe je dat! 2024, April
Anonim

Advertentieblokken in games en applicaties worden al lang permanent weergegeven op de schermen van Android-apparaten. Obsessieve banners wenken met pakkende slogans en smeken om erop te klikken, zodra je je gadget met internet verbindt en je favoriete speeltje lanceert. Zo verdienen ontwikkelaars de kosten van het maken en promoten van hun product terug, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om het gratis te gebruiken.

Hoe advertenties op Android te verwijderen
Hoe advertenties op Android te verwijderen

Advertentieblokken bevinden zich in de regel boven of onder in het hoofdvenster van een actieve toepassing en veroorzaken niet veel ongemak. Heel iets anders is het wanneer er tijdens het spelen een banner verschijnt die de game regelmatig afleidt. Internetbrowsers, net als hun Windows-neven, staan ook niet opzij en tonen Flash-video's van partnerbedrijven aan de zijkanten van de hoofdwebpagina.

De oplossing voor het probleem is het installeren van adblockers. Helaas zul je ze niet kunnen vinden en downloaden in de Play Store, het marketingbeleid is in eerste instantie gericht op promotie, en niet op het gemak van de eindgebruiker.

Er zijn niet zoveel blocker-programma's, ze zijn vergelijkbaar in functionaliteit, het enige verschil zit in de interface zelf. De belangrijkste, die zich al lang alleen aan de positieve kant hebben bewezen, zijn Adaway, Adblock Plus, Adfree en Adguard. Veilig downloaden is alleen beschikbaar via de officiële websites van de ontwikkelaars.

Alle vermelde applicaties zijn gratis, maar deze adblocker heeft ook een gratis versie. Volledige functionaliteit vereist root-toegang (supergebruikersrechten). Als er geen rootrechten zijn om op deze manier te adverteren, kunnen alleen internetbrowsers worden vrijgemaakt. In dit geval kan alleen de betaalde versie van Adguard helpen, waarvoor geen supergebruikersrechten nodig zijn voor de werking ervan.

Aanbevolen: