Hoe Advertenties Op MTS Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Advertenties Op MTS Uit Te Schakelen
Hoe Advertenties Op MTS Uit Te Schakelen

Video: Hoe Advertenties Op MTS Uit Te Schakelen

Video: Hoe Advertenties Op MTS Uit Te Schakelen
Video: Google locatie volgen uitschakelen - How to (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Talloze reclameboodschappen die abonnees van verschillende telefoonmaatschappijen ontvangen, veroorzaken vaak een afkeurende reactie van deze laatste. Opdringerige advertenties kunnen afleiden van iets belangrijkers of gewoon onnodig zijn. In deze gevallen is het mogelijk om het uit te schakelen.

Hoe advertenties op MTS uit te schakelen
Hoe advertenties op MTS uit te schakelen

Het is nodig

  • - telefoon;
  • - toegang tot internet;
  • - persoonlijk paspoort;
  • - MTS communicatiesalon.

instructies:

Stap 1

Ga naar het hoofdmenu van je telefoon, selecteer het item "Berichten", ga naar het gedeelte "Opties" of "Instellingen" (afhankelijk van je telefoonmodel). Zoek vervolgens de subitems "Informatieve berichten", "Operatorberichten", "Abonnementen", enz. Verplaats de selectievakjes van de "aan"-positie naar de "uit"-positie en druk op OK.

Stap 2

Open de officiële website van de MTS-operator, selecteer uw regio in de vervolgkeuzelijst bovenaan de pagina. Volg dan de link "Mijn account" in de rechterbovenhoek van de pagina. U ziet een venster met een link om naar de "Internet Assistant"-service te gaan, klik erop. Log in op deze service of, als u geen wachtwoord heeft, gebruik het systeem om het te verkrijgen (klik op "Wachtwoord verkrijgen" en volg de verdere instructies van het systeem). Ga na het invoeren van de "Internet-assistent" naar de sectie "Diensten verbinden en loskoppelen". Schakel services uit die de bron zijn van reclamemailings (bijvoorbeeld MTS-Gazeta, MTS-Novosti, enz.)

Stap 3

Bekijk de lijst met alle mailings die op uw telefoon zijn aangesloten door het USSD-verzoek te kiezen: * 152 * 2 # en op de beltoets te drukken. Selecteer het tweede menu-item om de abonnementscatalogus, lopende abonnementen of afmelden te bekijken.

Stap 4

Beheer uw abonnementen in het gedeelte "Persoonlijke account" met behulp van de service "Mijn abonnementen".

Stap 5

Bel de 24-uursinformatiedienst van het MTS-bedrijf op 0890 en vraag de operator waarin u geïnteresseerd bent, nadat u uw paspoortgegevens eerder hebt genoemd die zijn opgegeven bij het sluiten van het servicecontract.

Stap 6

Neem contact op met het dichtstbijzijnde kantoor van het mobiele communicatiebedrijf van MTS. U kunt de locaties van kantoren in uw stad vinden op de officiële website van dit bedrijf door op de links "Help en service" en "Dichtbijzijnde salons-winkels" te klikken. Vergeet niet uw paspoort mee te nemen voordat u persoonlijk contact opneemt met de kantoormedewerker.

Aanbevolen: