Hoe Kies Je Een Mobiele Telefoon Voor Een Oudere Persoon?

Hoe Kies Je Een Mobiele Telefoon Voor Een Oudere Persoon?
Hoe Kies Je Een Mobiele Telefoon Voor Een Oudere Persoon?

Video: Hoe Kies Je Een Mobiele Telefoon Voor Een Oudere Persoon?

Video: Hoe Kies Je Een Mobiele Telefoon Voor Een Oudere Persoon?
Video: Uitpakparty Doro 8040: smartphone voor senioren 2024, April
Anonim

Voor een bejaarde is een mobiele telefoon vaak de enige manier om een probleem te melden, daarom moet het apparaat gemakkelijk in het gebruik en begrijpelijk zijn. Waar moet je nog meer aan denken bij het kiezen van een mobiele telefoon voor een bejaarde?

Hoe kies je een mobiele telefoon voor een oudere persoon?
Hoe kies je een mobiele telefoon voor een oudere persoon?

Uiteraard zullen de meeste senioren niet geïnteresseerd zijn in de nieuwste innovaties van toonaangevende fabrikanten, uitgerust met touchscreens, GPS-ontvangers, enzovoort. De interesse van een persoon in deze leeftijd is al ontwikkeld en een oudere persoon heeft meestal problemen met het gezichtsvermogen, dus de basisvereisten voor een "grootmoeders telefoon" zijn meestal als volgt: telefoonbediening moet eenvoudig en begrijpelijk zijn, zelfs voor een onwetende persoon, alle pictogrammen op het scherm en op knoppen moeten contrasterend en groot zijn, en de knoppen zelf mogen niet te klein zijn, comfortabel om in te drukken.

Ook is het belangrijk dat het geluid van de telefoon hard genoeg kan worden afgesteld. Het is handig voor een oudere persoon als het scherm niet alleen helder, maar ook monochroom is, omdat het in fel zonlicht erg moeilijk kan zijn om de inscripties erop te zien.

Wanneer u een mobiele telefoon voor een oudere persoon kiest, moet u letten op subtiliteit als een antisliplichaam. Helaas bieden niet alle fabrikanten een handig gevormde behuizing met een antisliplaag.

Een bijkomend voordeel van een mobiele telefoon voor een bejaarde is de aanwezigheid van een SOS-knop.

Handige tip: nadat je zo'n telefoon aan een bejaarde hebt gegeven of hebt geholpen met de aankoop, loont het ook de moeite om samen de basisinstellingen van de telefoon te maken (datum, tijd, geluidsvolume), snel een oproep te doen naar de belangrijkste nummers, hoe te werken met de SOS-knop, controleer de beschikbaarheid van een lading batterijen. Als een mobiele telefoon is gekocht door een persoon die nog niet zo'n apparaat heeft gehad, leg dan uit hoe u het bedrag op de rekening kunt bijhouden, hoe u de rekening kunt aanvullen of hoe u dit probleem zelf kunt oplossen.

Aanbevolen: