Telefoondraden Aansluiten

Inhoudsopgave:

Telefoondraden Aansluiten
Telefoondraden Aansluiten

Video: Telefoondraden Aansluiten

Video: Telefoondraden Aansluiten
Video: House Phone Line Wiring 2024, Mei
Anonim

Het aansluiten van telefoondraden is vrij eenvoudig. U moet echter wel over de nodige informatie beschikken. Zelfs een beginner kan de telefoondraad correct aansluiten. Het belangrijkste is om attent te zijn.

Telefoondraden aansluiten
Telefoondraden aansluiten

instructies:

Stap 1

Koop een standaard telefoonaansluiting bij een speciaalzaak. Installeer het. Als je in de toekomst van telefoontoestel verandert, heb je niet meer te maken met de pinout van de kabels.

Stap 2

Sluit de telefoonlijn aan op de rode en groene draden in het stopcontact - dit is standaard. In een RJ-11 / RJ-12 connector komt dit overeen met de middelste, 3 en 4 pins. Momenteel zijn er telefoons waarbij de verbinding wordt gemaakt via 2 en 5 contacten. Meestal worden dergelijke apparaten in Duitsland geproduceerd. Ze zijn uiterst zeldzaam. Een goed voorbeeld is de Actron AB met een digitaal antwoordapparaat en een menu in het Duits. Het is onwaarschijnlijk dat deze telefoon op een standaard manier op een stopcontact kan worden aangesloten. Kabel vervangen helpt ook niet. Het toestel gebruikt 2 en 5 pinnen in de connector, en de telefoonkabel is 1-in-1 gemaakt. Om zo'n apparaat aan te sluiten, moet u het stopcontact openen en de zwarte gebruiken in plaats van de groene. Ook, in plaats van een rode draad, een gele. Door de rode draad gaat "min" in de telefoonlijn, en door de groene draad - "plus". In de overgrote meerderheid van de gevallen is de polariteit van de schakelaar niet zo belangrijk. Soms kunt u echter dergelijke telefoons vinden die niet werken als ze verkeerd zijn aangesloten.

Stap 3

Om de polariteit in de telefoonlijn te bepalen, kunt u een gewone Chinese tester gebruiken. Als het verkeerd is aangesloten, wordt een negatieve spanningswaarde weergegeven. Als je geen tester bij de hand hebt, gebruik dan gewone aardappelen. Snijd het doormidden en steek er twee draden in. De kleur moet veranderen in de buurt van het positieve einde. Meestal let niemand op de polariteit.

Aanbevolen: