Hoe Een Inverterapparaat Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Inverterapparaat Te Kiezen?
Hoe Een Inverterapparaat Te Kiezen?

Video: Hoe Een Inverterapparaat Te Kiezen?

Video: Hoe Een Inverterapparaat Te Kiezen?
Video: How to choose an inverter 2024, Maart
Anonim

Lasmachines van het type inverter zijn moderne en populaire lasapparatuur. Een klein gewicht en compacte afmetingen, een laag stroomverbruik en de mogelijkheid om de lasstroom soepel af te stellen, maken deze apparaten onmisbare helpers in bijna alle omstandigheden.

Hoe een inverterapparaat te kiezen?
Hoe een inverterapparaat te kiezen?

instructies:

Stap 1

Bepaal zelf de bedrijfsspanning van uw toekomstige lasapparaat. Omvormers die werken op een 220 volt netwerk zijn veelzijdiger, ze kunnen overal worden gebruikt waar een normaal stopcontact is. Apparaten die zijn ontworpen om te werken met een spanning van 380 volt zijn in dit opzicht niet zo handig, maar ze zijn veel krachtiger.

Stap 2

Laat u bij het kiezen van de belangrijkste parameters van het apparaat leiden door de dikte van het metaal waarmee u te maken heeft. Denk eraan, hoe hoger de lasstroom, hoe dikker het metaal kan worden gelast met de machine. Voor de toekomst is het beter om een omvormer met vermogensreserve aan te schaffen. Het belangrijkste kenmerk van een inverterapparaat is de on-time - het percentage continu bedrijf ten opzichte van de totale gebruikstijd. Hoe hoger het percentage "PV", hoe betrouwbaarder het apparaat en hoe hoger de efficiëntie.

Stap 3

Besteed aandacht aan extra functies die u mogelijk nodig heeft. "Arc Forcing" - vergemakkelijkt het lassen en verbetert de kwaliteit bij het werken met verticale naden. "Antistik" - schakelt de lasstroom uit wanneer de elektrode aan het te lassen werkstuk blijft kleven (beschikbaar in bijna alle modellen). "Hot start" - verhoogt de lasstroom bij de eerste aanraking van de elektrode met het werkstuk.

Stap 4

Denk aan de garantievoorwaarden en service na de garantie. Serieuze fabrikanten geven minimaal twee jaar garantie. De nabijheid van het servicecentrum of de mogelijkheid om een specialist te bellen, is een groot pluspunt bij het kiezen van een inverterapparaat.

Stap 5

Weersta de verleiding om voor een "goedkopere" omvormer te kiezen. De prijs voor een goed apparaat kan niet laag zijn, dit komt door de betrouwbaarheid van het apparaat en de lange gebruiksduur. Onthoud - de vrek betaalt twee keer. Gevleid door de tijdelijke winst, kunt u een product kopen dat alleen uiterlijk overeenkomt met de producten van bekende bedrijven. In feite zal het alleen maar teleurstelling en onnodige problemen opleveren.

Aanbevolen: