Hoe Het Fabriekstelefoonnummer Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Fabriekstelefoonnummer Te Vinden
Hoe Het Fabriekstelefoonnummer Te Vinden

Video: Hoe Het Fabriekstelefoonnummer Te Vinden

Video: Hoe Het Fabriekstelefoonnummer Te Vinden
Video: Hackers kunnen je 06-nummer kapen: zo werkt sim-swapping - RTL NIEUWS 2024, April
Anonim

Elke telefoon moet een individueel fabrieksnummer hebben - IMEI. Je moet het weten als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over de veiligheid van je telefoon of meer wilt weten over de fabrikant. Hoe erachter te komen?

Hoe het fabriekstelefoonnummer te vinden
Hoe het fabriekstelefoonnummer te vinden

instructies:

Stap 1

Methode één: zet de telefoon uit, verwijder de achtercover en haal de batterij eruit. Daaronder ziet u het nummer dat u nodig heeft. Het zal worden geschreven op een sticker met de tekst "IMEI" of "S / N". Deze methode kan echter niet worden gebruikt als de batterij is ingebouwd, zoals bij Apple iPhone-modellen. Als de telefoon oud is, is het bovendien mogelijk dat de cijfers op de sticker niet meer leesbaar zijn.

Stap 2

Tweede manier. Kies op het toetsenbord de code * # 06 # en druk op de belknop. U ziet het serienummer op uw telefoonscherm. Deze methode werkt alleen als je een simkaart hebt.

Stap 3

Als je een telefoon in een showroom hebt gekocht, moet het serienummer op de doos van legaal vervaardigde modellen worden vermeld. Zoek het op en noteer het in een notitieboekje of bewaar het op een veilige plaats, want in geval van verlies is het aan de hand van het serienummer dat u het gestolen communicatieapparaat snel kunt vinden.

Stap 4

Als u een draagbare telefoon gaat kopen, zorg er dan voor dat de telefoon niet is gestolen. Vraag hiervoor de verkoper om de IMEI vóór de aankoop en ga naar een van de sites die de internetdatabases van gestolen telefoons hosten. Na - controleer of er zo'n nummer in deze database staat. Als je het vindt, is het beter om een dubieuze deal te weigeren.

Stap 5

Bent u het slachtoffer van een overval en is uw mobiele telefoon gestolen, neem dan direct contact op met de politie. Geef het serienummer van de telefoon op (eerder opgeslagen) en vraag werknemers om contact op te nemen met het mobiele bedrijf om de locatie van het apparaat te volgen. Het is praktisch nutteloos om zelf zoekopdrachten uit te voeren - operators zullen u niet de informatie geven die u nodig hebt, aangezien een gewone gebruiker er geen toegang toe heeft.

Stap 6

Serienummers worden niet alleen toegewezen aan mobiele telefoons, maar ook aan USB-modems. Daarom kan een gestolen modem worden gevonden, zelfs als de simkaart is vervangen. Zoekopdrachten zijn echter alleen succesvol als u de IMEI van tevoren hebt onthouden of op een ander medium hebt opgeslagen.

Aanbevolen: