Hoe Onnodige Kosten Voor Mobiele Communicatie Te Vermijden?

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Kosten Voor Mobiele Communicatie Te Vermijden?
Hoe Onnodige Kosten Voor Mobiele Communicatie Te Vermijden?

Video: Hoe Onnodige Kosten Voor Mobiele Communicatie Te Vermijden?

Video: Hoe Onnodige Kosten Voor Mobiele Communicatie Te Vermijden?
Video: How To Avoid Unnecessary Expenses 2024, April
Anonim

Het lijkt erop dat er tegenwoordig geen persoon is die niet te veel heeft betaald voor mobiele communicatie. Soms begint het geld op miraculeuze wijze van de rekening te verdwijnen en in de kantoren van de klantenservice hoor je vage antwoorden als: "Je hebt zelf per ongeluk deze betaalde dienst geactiveerd." Laten we proberen uit te vinden hoe we onszelf zoveel mogelijk kunnen beschermen tegen ongewenste uitgaven voor mobiele communicatie.

Hoe onnodige kosten voor mobiele communicatie te vermijden?
Hoe onnodige kosten voor mobiele communicatie te vermijden?

instructies:

Stap 1

Vraag bij het kopen van een simkaart direct om volledige informatie over hoe je betaalde diensten zelf kunt uitschakelen. Het feit is dat al bij het kopen van sommige kantoren van mobiele operators zonder toestemming van de klant, er al verschillende betaalde diensten op uw simkaart zijn aangesloten. Vaak worden ze niet aan u gerapporteerd. Kosten voor aangesloten diensten worden vaak afgeschreven zonder sms-melding. De abonnee is verloren in gissingen en denkt het probleem op te lossen door het tarief te wijzigen, maar de aangesloten betaalde diensten blijven op uw nummer staan. Er blijft geld van de rekening verdwijnen.

Stap 2

U kunt het beste direct na aanschaf van een simkaart aan de medewerkers van het bedrijf vragen welke betaalde aanvullende diensten al standaard aan uw nummer zijn gekoppeld.

Stap 3

Registreer u op de officiële website van het mobiele bedrijf en ga naar uw persoonlijke account. Hier ziet u alle onkosten, ontvangen betalingen, bellijst en aangesloten betaalde aanvullende diensten. In uw persoonlijke account kunt u die diensten die u niet nodig heeft zelf uitschakelen.

Stap 4

Soms sluit je zelf betaalde diensten aan, terwijl er per dag behoorlijk indrukwekkende bedragen van je rekening worden afgeschreven. Er zijn veel sites op internet waar u uw telefoonnummer moet invoeren om u te registreren. Doe dit niet! Wanneer je een activatiecode ontvangt, is er vaak geld van je rekening afgeschreven. Je nummer is al gekoppeld aan een betaalde dienst, die soms niet zo eenvoudig uit te schakelen is. U kunt zelfs naar een site gaan waar deze, zelfs na uitschrijving, na een dag automatisch kan worden hersteld, opnieuw zonder uw toestemming. Het is in wezen een virus dat tot doel heeft geld van uw mobiele telefoonrekening op te nemen. Soms moet je in dergelijke situaties zelfs de hulp van een specialist inroepen om eindelijk van een opdringerig abonnement af te komen.

Stap 5

Beantwoord nooit oproepen van onbekende nummers en open nooit sms-berichten van onbekende nummers. Volg natuurlijk nooit een link als deze je in een bericht wordt toegestuurd. Er is een zeer grote kans dat u een viraal miniprogramma oploopt dat automatisch geld van uw mobiele telefoonrekening afschrijft.

Stap 6

Een andere manier om ongewenst leeglopen van je gsm-saldo te voorkomen: geef je telefoon nooit aan vreemden. Naast het feit dat het triviaal van je kan worden gestolen, kan een fraudeur je saldo stilletjes resetten door al het geld over te schrijven naar een ander nummer.

Aanbevolen: